R: Perspektivløst, uansvarligt og utroværdigt finanslovsforslag

Regeringen fremlagde tirsdags formiddag deres finanslovsforslag for 2011.

Skriver de radikale //radikale.dk i sin pressemeddelse
-Og fortsætter

Den er perspektivløs, uansvarlig og utroværdig.
“Det er nærmest pinligt, at en borgerlig regering kun fremlægger en halv side om det, der er Danmarks væsentligste udfordring; nemlig at få skabt vækst og dermed fremtidige jobs.

Det er en perspektivløs spareplan, som regeringen har fremlagt.

Der er i stedet brug for reformer, der skaber råderum til investeringer i innovation, forskning og uddannelse”, siger Morten Østergaard, Radikale Venstres finansordfører.

“Regeringen påstår, at kriseregningen er betalt, selv om et hvert blik i den økonomiske krystalkugle viser, at regningerne står i kø i de kommende år. Der er underskud på de offentlige budgetter lige så langt øjet rækker, fordi regeringen ikke har viljen til at tage de afgørende diskussioner om afviklingen af eksempelvis efterlønnen.

Regningen havner som altid hos de udsatte grupper og børnene i institutioner og skoler,” siger Morten Østergaard.

“Regeringens forslag mangler troværdighed. Det er urealistisk at tro, man kan holde nulvækst i offentlige sektor, når presset på kernevelfærden stiger.

Derfor er man nødt til at lave de nødvendige reformer, der varigt forbedrer dansk økonomi i stedet kortsigtede spareplaner, som saver i den gren man selv sidder,” siger Morten Østergaard.

For yderlig læsning

Retsforbehold ødelægger indsats mod menneskehandel