R: Skatteministeren må redegøre for 1.000 milliarder

Det er netop kommet frem, at danske virksomheder og velhavere har sendt over 1.000 mia. kr. frem og tilbage mellem Danmark og 55 skattely-lande. Skriver de Radikale i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Formanden for Folketingets skatteudvalg, Radikale Venstres Niels Helveg Petersen, kræver nu en forklaring af skatteminister Troels Lund Poulsen.

-Radikale Venstre har længe sagt, at regeringen har skåret for hårdt ned på Skat.
Nu ser vi resultatet af disse besparelser. Når man tænker på, hvor stort fokus, der ellers er på almindelige lønmodtageres skatteindbetalinger, så er det for mig fuldstændigt uforståeligt, at man har så dårligt styr på de millionbeløb, velhavere og virksomheder sender ud af landet.

Det virker som om, regeringen har haft så travlt med at prale af sit skattestop, at man fuldstændig har glemt de andre dele af skattearbejdet,” siger Niels Helveg Petersen.

Han vil nu kræve, at skatteministeren redegør for sagen og dens videre forløb:
“Jeg vil nu bede skatteministeren om at redegøre for to ting. Først og fremmest må han give en redegørelse af, hvad vi ved om disse penge.

Hvor stammer de fra, hvor mange drejer det sig om, hvor er de henne nu osv.
Dernæst må vi kræve, at ministeren giver en forklaring på, hvad man nu vil foretage sig i sagen.

Hvor mange ressourcer vil man tilføre til Skat, så det bliver muligt at få løst dette problem? siger Niels Helveg Petersen, ifølge pressemeddelelsen fra Det Radikale Venstre, der har hjemmesideadressen, //radikale.dk