Regeringen “låner” fra SFs veteranpolitiske udspil!

I august 2010 offentliggjorde SF et udspil til en ny veteranpolitik, der indeholder ni konkrete forslag til, hvordan SF vil forbedre indsatsen overfor de hjemvendte soldater. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
I går offentliggjorde regeringen så deres udspil, hvilket fremkaldte følgende udtalelse: Jeg må sige, at det er dejligt at se, at regeringen har taget en række af vores gode forslag til sig.

Udtalelsen kommer fra SF’s veteranpolitiske ordfører, Pernille Frahm, der tilføjer, forslaget om at etablere et samlet ressourcecenter for at yde den bedste støtte, samt oprettelsen af et permanent videnscenter er stort set direkte taget fra SF’s udspil, som blev lanceret i sommers.

Regeringens udspil fokuserer også på de pårørende til de udsendte soldater, hvilket jeg synes er meget positivt.

Det er utrolig hårdt for familierne at have en far, en mor, en søn eller en datter sendt af sted uden altid at vide, hvordan de har det. Dertil kommer frygten for, at de måske aldrig kommer hjem igen.”

-Det er vigtigt for mig som ordfører på området at sikre, at de hjemvendte veteraner får de tilbud som de har behov for, så de kan leve livet på samme måde som de gjorde inden udsendelsen.

Det betyder selvfølgelig også, at der bliver taget ordentlig hånd om de soldater,
som har pådraget sig fysiske eller psykiske skader. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

//sf.dk/seneste-nyt
 

Hjemvendte soldater skal udstyres med et betleri-kort