Roundup får 9 år mere

020920132150

Roundup får 9 år mere
Torsdag d. 19. maj afgør EU-landene om sprøjtegiften Roundup skal godkendes til brug på markerne i Europa i endnu 9 år. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Normalt løber en godkendelse af kemiske stoffer 15 år ad gangen, og den nuværende godkendelse af Roundup slutter i juni.

Efter at WHO har peget på at Roundup muligvis er kræftfremkaldende, har der været stor modstand mod stoffet fra flere EU-lande, og beslutningen om at forny godkendelsen har derfor været udskudt.

Parlamentet var meget tæt på at få flertal mod en ny godkendelse, og Kommissionen har nu fremlagt et forslag om en kortere periode på 9 år.

Dette er alligevel et elendigt kompromis.
Det er stadig meget lang tid at godkende et stof som mistænkes for at være kræftfremkaldende.

I april blev der på initiativ af de Grønne lavet en undersøgelse i Europa-Parlamentet hvor politikerne blev testet for Roundup i deres urin.

Se de skræmmende resultater her

Alle testpersonerne havde et højt niveau af giftstoffet i deres urin.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 


Opdateret 26-05-2016. – RoundUp afventer stadig sin skæbne
Medlemsstaterne skulle torsdag den19. maj tage en beslutning om at godkende sprøjtegiften Roundup i en begrænset periode på 9 år – et kompromis Kommissionen havde foreslået frem for den normale periode på 15 år. Stoffet har været beskyldt for at være kraftfremkaldende og beslutningen har derfor allerede været udskudt én gang. – I torsdags blev den udskudt igen.