Russisk kritik af Danmark

Russisk kritik af Danmark
Konstantin Dolgov, det Russiske Udenrigsministeriets kommissær for menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet, udtaler sig kritisk om Danmark.

Kritikken retter sig spicifikt imod, at man har tilladt en ny-nazistisk demostration i Aarhus, hvor man råbte racistiske og anti-islamiske slogans.

Det er overraskende, at det ultra-højre møde blev tilladt af de danske myndigheder, “Konstantin Dolgov, Udenrigsministeriets kommissær for menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet, sagde i en erklæring.

“En sådan offentlig støtte til ekstremistiske sammenkomster og med viden om de racistiske og neo-nazistiske tendenser giver næring til vækst af intolerance i samfundet og øger de, allerede synlige radikaliserede holdninger i Europa, sagde Konstantin Dolgov.

“Det lader til, at den danske ledelse burde have forhindret dette møde, et møde af den slags, der politisk miskrediterer landet på menneskerettigheder, demokrati og som retsstat, sagde han.

“Det er specielt farlig, at der gøres forsøg på at manipulere med religiøse følelser hos mennesker, for at opnå politiske smalle mål, der intet har at gøre med de sande ambitioner, et overvældende flertal af befolkningen i disse lande har, sagde Dolgov.

Den demostration, der blev afholdt i lørdags, var arrangeret af den engelske Defence League (EDL).

Europæiske medier rapporter, at det ikke var tilfældigt, at de radikaliserede havde valgt Danmark,
men at det var fordi Dansk Folkeparti, en af Europas mest magtfulde anti-immigrant-partier,
havde vundet omkring 14% af stemmerne ved seneste parlamentsvalg.

Det russiske udenrigsministerium oprettede sit kontor for menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet sidste år.

Du kan læse den orginale tekst her –  og se den i en Google-oversættelse, som et screendump webstedet //interfax-religion.com/

For yderlig læsning

Støtte til racismen bidrager til mere racisme 
 
Skal vi mødes et sted efter demonstrationen og få en bid mad?