Russiske nynazister anklager Danmark for politisk chikane

Russiske nynazister kræver Danmarks Nationale Front-leder Lars Agerbak Wittmann løsladt omgående og anklager samtidig de danske myndigheder for politisk hetz mod højreradikale i Danmark. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

-Og fortsætter
Russiske nynazister kræver i et åbent brev på partiet PZRKs hjemmeside, at de danske myndigheder omgående løslader den danske nynazist Lars Agerbak Wittmann.

Alexander Nikitin beskylder de danske myndigheder og Politiets efterretningstjeneste PET for politisk hetz mod Lars Agerbak Wittman og Danmarks Nationale Front.

Anholdelsen af Agerbak er kun sket, fordi han har opbygget tætte kontakter til russiske nynazister og er drivkraft bag koordinering af politiske møder mellem danske og russiske nynazister.

Om nødvendigt må USA på banen
-Danmark krænker de højrenationalistiske kræfters ytrings- og forsamlingsfrihed, og hvis de danske myndigheder ikke af egen fri vilje løslader Lars Agerbak Wittmann og stopper deres politiske chikane af grupper som Danmarks Nationale Front, må USA på banen for at lægge pres på de danske myndigheder og få dem til at stoppe forfølgelsen af højrenationalister.«

Alexander Nikitin opfordrer også alle nynazistiske og højrenationale kræfter i Europa og Rusland til at gå sammen for at få Lars Agerbak Wittman løsladt.

Også tyske nynazister raser over fængslingen og har lanceret en internetkampagen til fordel for Lars Agerbak Wittmann.

Hermed er der planer om støttedemonstrationer og underskriftindsamlinger Danmark, Rusland og Tyskland. Også i en nyoprettet støttegruppe på Facebook opfordrer medlemmerne de danske myndigheder til at få ham løsladt.

Reference
NetAvisen p77.dk/radikalisering/danmark/russiske-nynazister-anklager-danmark-for-politisk-chikane