SF: Beskæftigelsesministeren løber fra sit ansvar

Der bliver kun plads til menneskelighed over for arbejdsløse, hvis Inger Støjberg ændrer på de alt for firkantede og tåbelige regler, som hun selv har skabt sammen med super-bureaukraten Claus Hjort Frederiksen.

Skrive Eigil Andersen i en pressemeddelse fra SF den 23.07.10

-og fortsætter.
-Regeringen og Inger Støjberg løber fra deres ansvar.
De har skabt et umenneskeligt system med alt for firkantede og tåbelige regler.

Så bliver det et slag i luften, når Støjberg siger, at der skal være plads til menneskelighed.

Det kræver, at hun følger op ved at ændre reglerne, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen på baggrund af sagen fra Struer, hvor en arbejdsløs ikke kunne få udskudt en samtale på jobcentret, selvom hans mor skulle begraves.

Eigil Andersen henviser til, at et cirkulære fra Arbejdsmarkedsstyrelsen kun giver mulighed for at dispensere fra en samtale med en arbejdsløs i fire situationer:

Vedkommende har arbejde på mødetidspunktet, er indkaldt til retsmøde eller møde i et byråd, han/hun skal til jobsamtale på mødetidspunktet eller deltage i aktivering eller selvvalgt uddannelse.

Situationen fra Struer viser, at loven ikke fungerer efter hensigten.
220720101925
Jobcentret har fulgt reglerne. Inger Støjberg burde påtage sig et ansvar for sagen.
Det er regeringen, som har proppet alle mulige og umulige regler ned over kommunerne, og nu ser vi konsekvenserne, udtaler Eigil Andersen og fortsætter:

-Især nu hvor det viser sig, at ministeren selv har bedt 3F i Holstebro om at komme med forslag til, hvad der kunne gøres for, at systemet bliver mere smidigt. Det virker ikke som om, at ministeren har taget kritikken og de gode forslag til sig.

-Det er jo helt grotesk, at en person, der er i dyb sorg pga. sin mors begravelse, oven i købet skal bruge energi på at slås med et stift system.

Det må vi kunne gøre bedre.
Jeg vil rette henvendelse til ministeren og kræve, at hun ændrer reglerne, der som nævnt kun rummer fire undtagelser i dag, slutter Eigil Andersen. jf. en pressemeddelsen fra SF

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF