SF bliver medlem af det Europæiske Grønne Parti

020920132150
SF bliver medlem af det Europæiske Grønne Parti
I går søndag gav et stort flertal af de delegerede på SF´s landmøde mandat til at SF søger fuldt medlemskab af det Europæiske Grønne Parti (EGP). Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter

SF har længe været observatør i EGP, og vi har deltaget i programarbejde blandt andet inden for social- og arbejdsmarkedspolitik.

Tonni Hansen har også deltaget i udarbejdelsen af EGPs valgmanifest.
Der er med andre ord ingen politiske konflikter af betydning, og derfor er det da også naturligt ar vi nu bliver fuldt medlem af partiet.

Personligt har Margrete arbejdet for dette i de sidste 10 år.
Det er et vigtigt skridt fremad for hele SF som hermed bliver en del af et stort netværk bestående af 46 andre nationale grønne partier fra hele Europa både inden og uden for EU. Og med stærke kontakter til grønne partier i andre dele af verden.

Som medlem af EGP vil SF være med til at styrke en grøn politik på tværs af kontinenter og dermed kunne tage medansvar for de kommende generationers livsrum ved at kæmpe for beskyttelse af klimaet, miljøet og den sociale retfærdighed.

I EGP sættes borgerne i centrum, for borgerne skal have noget at sige
-ikke bare bankerne, bureaukraterne eller lobbyisterne.

Europa er vores hjem, og vi vinder eller taber alle sammen i Europa når gode eller dårlige beslutninger træffes i EU.

Derfor er det vigtigt at SF går efter så meget indflydelse som muligt på den europæiske politik.

En stemme på SF til Europa-Parlamentsvalget er nu også en stemme på det Europæiske Grønne parti, det styrker SF og den grønne dagsorden både i Europa og i resten af verden.

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt

Se den Grønne gruppe i parlamentet her