SF optaget i Det Europæiske Grønne Parti

SF optaget i Det Europæiske Grønne Parti
Tillykke! SF blev søndag optaget i det Europæiske Grønne Parti (EGP) efter i en lang årrække at have været associeret medlem.

Optagelsen blev en realitet på EGPs årlige kongres hvor et overvældende flertal af delegerede stemte for. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter

Pia Olsen Dyhr holdt en flot tale om SFs rød-grønne politiske arbejde og hvorfor et europæisk samarbejde med 45 grønne partier er vigtigt for SF og Europa. Både vores næstformand Tonni Hansen og landssekretær Turid Leirvoll deltog i EGPs mødet.

Kongressen understregede at vi på tværs af de europæiske lande står over for ensartede problemer og at vi derfor kan lære meget af at drøfte løsninger med ligesindede rød-grønne partier.

Samtidig har Europa mange udfordringer der kræver transnationalt samarbejde og koordinering.

Højt på dagsordenen var selvfølgelig spørgsmål om hvordan vi hurtigt og effektivt bremser klimaforandringerne, hvordan vi bekæmper den skyhøje ungdomsarbejdsløshed med grønne jobs og hvordan grøn energiomstilling og -uafhængighed kan styrke vores sikkerhedspolitiske situation over for f.eks. Rusland. Alt det EGP og den Grønne Gruppe i EP har arbejdet med i adskillige år under navnet Green New Deal.

Sloganet er, Change politics, not the climate, og det er et budskab SF kan bakke op om.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her