SF tager Esben Lunde Larsens havbrug til EU-Parlamentet

SF tager Esben Lunde Larsens havbrug til EU-Parlamentet.
Som beskrevet i tidligere nyhedsbreve har SFs lokalpolitikere Mads Nikolajsen (Norddjurs), Ulla Holm (Samsø) og Kirstine Bille (Syddjurs) indgivet en klage til Parlamentets borgerklageudvalg (Petition). Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Udvalget har nu vedtaget at den skal behandles som en hasteprocedure så der kan komme en afgørelse inden havbrugene bliver en realitet og der sker yderligere skade på vores hav- og vandmiljø i Danmark.

Det forventes behandlet i udvalget i september eller oktober

For yderlig læsning.

Udvalget for borgerklager
 
sf.dk /seneste-nyt
 
Du kan finde den Grønne gruppe i parlamentet her


FAKTA-BOX
TRE DANSKE FAMILIER OG EN JAPANER
Havbrugsbranchen består reelt kun af tre danske familier og en japaner, nemlig familien Pedersen fra Hjarnø Havbrug A/S og familien Petersen fra Snaptun Fisk Export A/S i Snaptun, familien Priess fra Aquapri A/S i Frederiksværk samt det japanske ejede Musholm A/S på Reersø. De fire står bag stort set al havbrugsforurening i Danmark og har i årtier fået afslag på at udvide deres havbrug, der stort set alle ligger under en sømil fra land.

GRATIS AT SVINE
Hverken de tre danske familier eller det japansk-ejede Musholm A/S betaler i øvrigt, ikke noget som helst for at afspærre store havområde og derefter udlægge opdrætsbure og lukke tonsvis af forurenende kvælstof, fosfor, urin og fiskefækalier og foder- og kobberrester og muligt resistensskabende antibiotikarester ud i miljøet.