SF tager Esben Lunde Larsens havbrug til EU-Parlamentet


Posted On jul 11 2017 by

060920160358

SF tager Esben Lunde Larsens havbrug til EU-Parlamentet.
Som beskrevet i tidligere nyhedsbreve har SFs lokalpolitikere Mads Nikolajsen (Norddjurs), Ulla Holm (Samsø) og Kirstine Bille (Syddjurs) indgivet en klage til Parlamentets borgerklageudvalg (Petition).

Skriver man i Margrete Aukens nyhedsbrev – og fortsætter.
Udvalget har nu vedtaget at den skal behandles som en hasteprocedure så der kan komme en afgørelse inden havbrugene bliver en realitet og der sker yderligere skade på vores hav- og vandmiljø i Danmark.

Det forventes behandlet i udvalget i september eller oktober

For yderlig læsning.

Udvalget for borgerklager

 
Seneste-nyt fra SF

 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her


FAKTA-BOX

TRE DANSKE FAMILIER OG EN JAPANER
Havbrugsbranchen består reelt kun af tre danske familier og en japaner, nemlig familien Pedersen fra Hjarnø Havbrug A/S og familien Petersen fra Snaptun Fisk Export A/S i Snaptun, familien Priess fra Aquapri A/S i Frederiksværk samt det japanske ejede Musholm A/S på Reersø. De fire står bag stort set al havbrugsforurening i Danmark og har i årtier fået afslag på at udvide deres havbrug, der stort set alle ligger under en sømil fra land.

GRATIS AT SVINE
Hverken de tre danske familier eller det japansk-ejede Musholm A/S betaler i øvrigt, ikke noget som helst for at afspærre store havområde og derefter udlægge opdrætsbure og lukke tonsvis af forurenende kvælstof, fosfor, urin og fiskefækalier og foder- og kobberrester og muligt resistensskabende antibiotikarester ud i miljøet.

 

Last Updated on: juni 26th, 2019 at 11:09 pm, by CEZ


Written by CEZ


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.