SF: Transportministeren må forklare sig om dyrere rejsekort

SF: Transportministeren må forklare sig om dyrere rejsekort
Stik imod forrige transportminister Lars Barfoeds løfter viser et notat fra de offentlige busselskabers organisation, at rejsekortet kommer til at koste dem 150 millioner kroner ekstra om året frem til 2026.
Sagen er ved at udvikle sig til en gedigen skandale, og Anne Baastrup SFs trafikordfører kalder nu transportministeren i samråd, så han kan redegøre for den nye udvikling, som hun frygter, vil medføre dyrere billetter for pendlerne.

– Jeg er dybt forundret over, at der hele tiden dukker nye problemer op med det nye rejsekort, som ellers skulle sikre nem og fleksibel billetkøb for pendlerne.

Skriver man i Pressemeddelsen fra Anne Baastrup
–Og forsætter
Nu viser det sig, at prisen for det nye system bliver markant dyrere for busselskaberne.

Jeg er alvorligt bange for, at det betyder dyrere billetter for pendlerne. Det må ikke ske. Vi skal have sat en stopper for, at udgifterne hele tiden skrider, udtaler SFs trafikordfører Anne Baastrup, som har indkaldt transportministeren i samråd om sagen.

– Det må under ingen omstændigheder gå ud over brugerne af den kollektive trafik. Vi ved, at hvis de først får dårlige oplevelser med den kollektive trafik, så forsvinder de, og det bliver rigtig svært at få dem tilbage igen.

Når vi har en ambition om at fordoble antallet af brugere af den kollektive trafik, så må det ikke blive dyrere, siger Anne Baastrup.

– Vi havde en klar aftale med den tidligere transportminister om, at rejsekortet ikke måtte fordyre rejserne, det går jeg ud fra at den nuværende minister også mener, slutter Anne Baastrup.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 

SF: Transportministeren må forklare sig om dyrere rejsekort