Skole-massemorder inspireret af Anders Breivik

Skole-massemorder inspireret af Anders Breivik

Nye rapporter tyder på, at Adam Lanza, der gik dræber-amok på Sandy Hook Elementary School kan være blevet inspireret af Anders Breivik, der den juli 2011. dræbte 77 mennesker i Norge.

Fakta:
Otte personer blv dræbt i bombe-eksplotionen i regeringskvarteret.
Ni blev alvorlig skadet, over 200 fik mindre fysiske skader.

69 personer blev dræbt under massakren på AUFs sommerlejr på Utøya.
67 blev ramt af dødelige skud.
To personer døde af faldskader og/eller drukning efter at være blevet ramt af skudt.
33 personer blev forsøgt dræbt, men overlevde efter at være blevet ramt af skudt.
Det befandt sig 564 personer på AUF-Sommerlejeren da Breivik ankom til Utøya.

Anders Behring Breivik (33) har tilstået begge angrebene, men erkender sig ikke strafretslig skyldig. Han hævder at han deltager i en krig mod ” multikulturalismen” og islams indtog i Europa.

Anders Breivik manifest Fundet i Adam Lanza soveværelse. (Se video herover) Myndighedernes efterforskere i Newtown, Conn, siger at noget tyder på at Lanza måske endda har været besat af Breivik

Ikke nødvendigvis et direkte idelogisk motiv.
Kilder ved politiet fortæller at Adam Lanza var motiveret af voldelige videospil og et stærkt ønske om at dræbe flere mennesker end Anders Breivik.

De siger at Lanza så sig selv som værende i direkte konkurrence med Anders Breivik. (Se screen dump her).

Counterjihad” Forbindelse til Sandyhook Massacre?

Politiets efterforskere fortæller at Lanza så op til Breivik, og valgte Sandy Hook Elementary School, fordi det var det “nemmeste mål” med “flest mennesker samlet samme sted”

Kilder ved politiet fortæller, at Lanza sandsynligvis også handler ud fra fantasier i videospil, da han dræbte 20 børn og seks voksne på skolen.

I Lanzas fantasi, så udgjorde hver drab tilsyneladende en form for “score”. Men Lanza måtte stoppe sine myrderier hurtigere, end han havde tænkt.

I modsætning til Breivik, der overgav sig, dræbte Lanza sig selv efter politiet havde omringet ham. Lige før hans selvmord, affyrede Lanza skud mod politiet på skolens parkeringsplads.

Embedsmænd har ikke offentligt afsløret, hvad der førte dem til motivet, men kilder siger at efterforskere har fundet beviser på at Lanza var besat af Breivik.

De har også fundet, hvad de kaldte for en “guldgrube” af videospil i kælderen under Lanza hjem.

Kilder siger at Lanza brugt utallige timer der alene, i et privat værelse med mørklagte vinduer, trænede han sine færdigheder i skydning med computerspil.

Lanza også gjort flere besøg til nærliggende skydebane med sin mor, Nancy Lanza, hvor de sammen, trænede med rigtige våben.

Tre våben blev benyttet, alle registreret i hans mors navn, Nancy Lanza, som han dræbte inden sit angreb på skolen hvor han  dræbte 20 børn og seks voksne.

For yderlig læsning

‘Counter-jihadister’ – Danmark

Netavisen, P77.dk – P77: Breiviks venner samles i Sverige

Medlem af Dansk Folkeparti modtog massemorderens manifest

Newtown school massacre: Adam Lanza ‘motivated’ by Norway massacre

Report: Sandy Hook shooter tried to emulate Norway massacre