Stop patent-skattetrick

Stop patent-skattetrick
Et snart meget veldokumenteret hul i EU’s skattelovgivning er muligheden for at slippe for virksomhedsskat hvis virksomheden har forskningsaktiviteter. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Denne ordning kaldes en ‘patent-boks’, og den bør afskaffes nu.

Formålet med patentboks-ordningen er at selskaber kan investere mere i innovation hvis de skal betale en lavere skat på deres indtjening fra patenter og ophavsrettigheder end på resten af deres aktiviteter..

Men som EU’s skattelovgivning er skruet sammen nu, kan virksomhederne flytte rundt på deres indtjening fra forskningen mellem forskellige lande.

Forskningsaktiviteterne kan ganske enkelt være fysisk i ét land men konteres i et andet land som tilbyder en mere fordelagtig skatteordning, en patentboks.

10 EU-lande har en patentboks-ordning: Frankrig, Belgien, Luxembourg, Spanien, Holland, Ungarn, Portugal, Cypern, Malta og Storbritannien.

I 2014 blev EU’s økonomiministre enige om at ordningen er skadelig og vedtog nye retningslinjer.

EU’s Kommissær for finansielle anliggender, franske Pierre Moscovici, har lovet at fremsætte et nyt forslag til at kontrollere patent-boksene hvis ikke forholdene har forbedret sig inden juli 2016.

Det er nu.
Derfor sender en stor del af de Grønne, inkl. Margrete onsdag den 29. juli en opfordring til Pierre Moscovici om at komme på banen så vi kan få gang i den nye lovgivning.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her