Sverige: Racister angreb asylcenter efter falske internetrygter om gruppevoldtægt


Et svensk asylcenter for uledsagede flygtningebørn blev lørdag angrebet af 30 højreekstremister. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

-Og fortsætter

Svensk politi anklager højrenationale blogs på internettet for at have spredt falske rygter om gruppevoldtægt af en 11-årig svensk pige og på den måde opildnet til angreb på asylcentret.

Svenske og danske højrenationale blogs som blandt andet uriasposten.net har de sidste par dage skrevet historier om en svensk 11-årig pige, som de sagde var udsat for en fuldbyrdet gruppevoldtægt af 20 teenageflygtninge i en svømmehal i Sverige.

Den gruopvækkende historie fik i lørdags omkring 30 svenske højreekstremister til at angribe et asylcenter for uledsagede flygtningebørn som hævn for voldtægten i byen Solna nord for Stockholm.

Ifølge højreekstremisterne skulle asylcentret i Solna være hjem for de 20 teenagedrenge som deltog i gruppevoldtægten af den svenske pige.

Under angrebet kastede højreekstremisterne med æg mod asylcentret og råbte racistiske slagord som »svartskaller« og »skrid hjem flygtninge«.

Svensk politi: Beskrivelserne på internettet falske
Det svenske politi har i dag udtalt til den svenske avis Aftonbladet, som har dækket sagen og i første omgang skrevet at…Skriver Margrethe S. Hansen på Netmediet//p77.dk/samfund-mennesker/samfund

Reference
//p77.dk/samfund-mennesker/samfund/sverige-racister-angreb-asylcenter-efter-falske-internetrygter-om-gruppevoldtaegt

For yderlig læsning

Kendt lovovertræder støtter voldelig højreradikal gruppe