The Washington Examiner: Europas radikale højre fokuserer på at bekæmpe islam

The Washington Examiner: Europas radikale højre fokuserer på at bekæmpe islam

Da dagslyset brød fram den 4. juni, kunne muslimer finde en moske i det sydlige Danmark skamferet med tegninger af profeten Muhammed og slogans som opfordrede muslimer til at “gå hjem.” Skriver man på hjemmesiden, washingtonexaminer.com

-Og fortsætter med noget i retning af følgende:
I slutningen af oktober blev en parteret gris begravet på en planlagt byggeplads, til en projekteret moské i udkanten af København.

Begge handlinger var udført af personer med tilknytning til Danish Defence League, en et år gammel højreekstremistiske gruppe, der hævder, det er ikke imod udlændinge i almindelighed, bare muslimer.

“Vi er ikke racister. Vi er ikke nazister,” understreger Bo Vilbrand, gruppens 24-årige talsmand. Som for at bevise sit standpunkt, siger han at Danish Defence League hilser sorte og jøder velkommen. Skriver //washingtonexaminer.com/news/2011/12/ i artiklen europes radical right focuses fighting islam/1981496#. washingtonexaminer.com

Desværre ser det ud til, at der er væsentlige uoverensstemmelser mellem Bo Vilbrands udtaelser og medlemmernes adfærd.

Således kan man iagttage at Peer Bulle Christensen har uploadet et white pride logo på Facebook.

Ifølge Wikipedia omtales det som, White Pride, egentlig Ultra White Pride, er en højreekstremistisk og nynazistisk hooligangruppering, der støtter det århusianske fodboldhold AGF. //da.wikipedia.org/wiki/White_Pride”

Gruppen består ifølge politiet af 25 egentlige medlemmer samt ca. 20 løst tilknyttede mænd. Der er modstridende påstande omkring, antallet af medlemmer i White Pride.

Siden starten i 1994 har gruppen været en erklæret højreorienteret gruppe og flere af dens medlemmer har været involveret i overfald på andre fodboldfans, udlændinge og venstrefløjsaktivister.

Inderkredsen har været aktiv i Dansk Folkepartis Ungdom, som de imidlertid er blevet ekskluderet fra, ligesom flere har været tilknyttet Dansk Front.

‘White Pride’ har flere gange inviteret udenlandske hooligans på besøg, bl.a. fra den erklærede voldelige engelske nynazistiske gruppe Combat 18.

Den primære aktivitet for gruppen er AGF’s kampe.
Som optakt til kampen samles gruppen på flere restauranter i Århus, hvoraf et par stykker er egentlige faste tilholdssteder.

Inden kampen arrangerer gro
Gruppen er ofte et slagsmål med modstanderholdets hooligans. Som regel ses i mindre grupper på stadion, men det afhænger af kampenes geografiske placering.

Århus Politi har lavet en opgørelse af den kriminalitet, der er begået af de 25 mest aktive medlemmer af //da.wikipedia.org/wiki/White Pride.

Det drejer sig om sigtelser for vold og lignende, hvoraf 3 knytter sig til en fodboldkamp i Århus, 33 sigtelser for overtrædelse af politivedtægten, hvoraf 4 knytter sig til en fodboldkamp i Århus, 5 sigtelser for overtrædelse af restaurationsloven, 2 sigtelser for overtrædelse af våbenloven og 1 sigtelse for hærværk.

Derudover har alle været impliceret i gadeuorden og slagsmål.
I 2004 førte en artikelserie i Århus Stiftstidende om det nynazistiske miljø i byen til, at flere af avisens journalister blev truet på livet på White Prides hjemmeside.

Ved demostrationen i Herning kunne man iagttage Danish Defence League supportere, som blev stoppet af politiet – da de antagelig følte sig provokeret, og derfor havde til hensigt at overfalde de unge piger, som stod og sang en lille sang, her i den fredelige juletid.

Hvis vi antager, at Bo Vilbrand talte sandt – Kunne man så ikke forvente at Danish Defence League supporteren havde sluttet op bag “skole-pigernes” budskab og sang?

Tænk engang det tror jeg – og ligeledes mener jeg – at man vel kun kan beklage, at behandlingssystemet ikke har kapacitet til at hjælpe mennesker ud af deres vildfarelser, samt gøre det klart for dem, – at med vold og slå-på-tæven adfærd kan man ikke opnå noget som helst andet end en fængselsdom og en social røvtur.

Reference
//aktiwiki.dk/index.title.Combat 18.
//da.wikipedia.org/wiki/White Pride target White Pride

For yderlig læsning

Anholdelse og ballade i Herning 
 
Ballade i Herning – chokerede herningensere flygtede
 
Pernille Bendixen: Der er ikke tale om, at DDL eller SIAD er voldelige.
 

Herover et screendump fra den offentlige FaceBook-gruppe, ‘Pia Kjærsgaard’.