Tobinskatten er på vej

Tobinskatten er på vej
Onsdag den 18. januar fortæller Kommissionen om udviklingen i forhandlingerne om en skat på finansielle transaktioner – den såkaldte Tobinskat. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Allerede i september 2011 foreslog Kommissionen en sådan for EU-landene.

Da landene ikke kunne opnå enighed i 2012, anmodede 11 af dem Kommissionen om at fortsætte med at udvikle en finansskat-model.

Via finansskatten kommer den finansielle sektor til at bidrage til genoprettelsen af økonomien efter den økonomiske krise i 2009 samt styrke den offentlige økonomi.

Kommissionen anslår at den årlige indkomst vil være på 0,5 pct af BNP for de deltagende lande.

Når forhandlingerne er færdige, vil de 11 lande være med og have stemmeret, men også andre lande kan deltage, dog uden stemmeret og dermed indflydelse.

De 11 lande som lige nu forhandler er: Tyskland, Frankrig, Østrig, Belgien, Portugal, Slovenien, Estland, Grækenland, Italien, Spanien og Slovakiet.

Heldigvis tyder det på at de danske socialdemokrater er ved at komme tilbage på sporet med støtte til Tobinskatten.

Debatten er ikke død i Danmark.

For yderlig læsning

Seneste fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her


Tobinskat
Formålet med skatten er bl.a. at mindske incitamentet til kortsigtet valutaspekulation og derigennem at skabe mere stabile valutakurser. Skatten er navngivet efter Nobelpristageren James Tobin.
Tobinskatten kaldes også »Robin Hood-skatten«, fordi den i stor grad flytter økonomiske midler fra tvivlsomme kapitalfonde til aktive investeringer i varige arbejdspladser.
Reference //da.wikipedia.org/wiki/Tobinskat – Wikipedia