Trods traumer og angst får mindre end hvert tiende barn i de danske asylcentre tilbudt en psykolog

Trods traumer og angst får mindre end hvert tiende barn i de danske asylcentre tilbudt en psykolog. Det oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i et svar til Folketinget.

Af de 977 børn, der midt i august havde været på centrene i mere end en måned,
havde kun 96 af dem fået tilbud om psykologbehandling.

Men tidligere undersøgelser fra både Røde Kors og Københavns Universitet viser,
at omkring 35 pct. har psykiske lidelser, og at op til 56 pct. af børnene har brug for en såkaldt psykosocial indsats. Skriver Netavisen politiken.dk

Forskellen mellem tilbud og behov er så stor, at de radikale kræver, at børnene på asylcentrene får retskrav på psykologbehandling.

»Vi skal undgå, at de grusomheder, som mange af børnene har oplevet, sætter sig som psykiske lidelser. Derfor skal vi sætte ind netop der«, siger de radikales integrationsordfører, Marianne Jelved, der kalder et retskrav nødvendigt.

»Der er meget god grund til at støtte de radikales forslag.
Børnenes problemer forværres af at sidde i et asylcenter, og derfor skal de have hjælp. Det er et fornuftigt princip, at det ikke skal være pengene, der afgør, om de kan få hjælp« siger SFs integrationsordfører, Astrid Krag.

Politianmeldelse
Nordsjællands Politi har smidt en politianmeldelse af den tidligere integrationsminister væk. Det er et problem for borgernes rets-sikkerhed, mener Advokatrådet

Citat:
“Hvordan politiet behandler en anmeldelse er én ting, men den skulle meget gerne havne på et skrivebord og ikke forsvinde. For det er i så fald et problem for retssikkerheden, siger Lars Lindhard, der er formand for Advokatrådets Strafferetsudvalg.”

Reference
Netavisen /politiken.dk :80/indland/1046891/faa-asylboern-faar-tilbudt-psykologhjaelp
Netavisen /kristeligt-dagblad.dk /artikel/273641-Danmark-Politiet-smider-asylanmeldelse-vaek