Trumps ensidige beslutning om at flytte USA’s ambassade til Jerusalem diskuteres endnu en gang

Trumps ensidige beslutning om at flytte USAs ambassade til Jerusalem diskuteres endnu en gang Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Mandag eftermiddag mødes Palæstina-delegationen for endnu en gang at diskutere EUs svar på USAs beslutning om at flytte sin ambassade til Jerusalem.

Trumps hovedløse handling kan destabilisere hele regionen, den undergraver tilliden til Folkeretten – og den gør det lysende klart at USA hverken kan eller vil være en fair mægler i konflikten.

Ansvaret hviler nu endnu tungere på EU. EU er Israels vigtigste handelspartner og har faktisk adskillige muligheder for at påvirke situationen: En suspension af EUs associeringsaftale med Israel der har overholdelse af menneskerettighederne som et klart vilkår, må omsider tages alvorligt.

EU kan tilskynde til at alle medlemslande omsider anerkender Palæstina og så bør EU kræve at Israel tilbagebetaler de EU-finansierede nødhjælpebyggerier på Vestbredden som de har ødelagt med fuldt overlæg.

Folkeretten er det eneste fælles sprog vi har i verden, og to stater med Jerusalem som delt hovedstad er den eneste holdbare løsning som det gentagne gange er slået fast både af EU og FN.

For yderlig læsning.

Delegationen for Forbindelserne med Palæstina
 
Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her