Tysk opfordring til boykot af Danmark

Nu op-starter EU-landenes modtræk

Ferie-boykot
Som reaktion på genindførelsen af grænsekontrol, opfordre den tyske minister for Europa Jörg-Uwe Hahn (FDP) fra Hessen til en ferie boykot.

-Hvis Danmark i feriesæsonen igen indføre grænsekontrol, kan jeg kun råde til at vende på stedet, og foretrække at tage en ferie til Østrig og Polen, Sagde Hahn.

De tyske delstatsministre spiller en afgørende rolle i den tyske Europa-politik, da delstaterne ifølge den tyske forfatning er medbestemmende i EU-politikken.

Europa-Kommissionen har kritiseret den danske regerings planer og ser det som en potentiel trussel mod friheden til at rejse inden for Den Europæiske Union og kræver streng overholdelse af Schengen-aftalen. Kan man læse i den Schweiziske netavis Berner Zeitung 

Man kan derfor nok godt regne med, at opfordringen er udbredt, og kendt af et meget stort antal Europæere, og at den nu vil brede sig som ringe i vandet.

Samlet set vil de foranstaltninger der blev vedtaget i folketinget,
koste de danske skatteydere omkring 300 millioner kroner.

Deri er ikke indregnet hvad en turist-boykot og f.eks. boykot af Danske vare eller ligende modforandstaltninger fra de øvrige EU-lande kan komme til at koste.

Alene i Frederikssund Kommune lægger turisterne 558 millioner kroner om året. Tallet fremgår af en analyse som Visit Nordsjælland netop har fået udarbejdet.

Visit Nordsjælland er et turistsamarbejde mellem Fredensborg, Gribskov, Helsingør og Hillerød Kommune.

Til sammenligning er omsætningen i de fire Visit Nordsjælland-kommuner på i alt 3,4 milliarder kroner. Skriver LokalAvisen/frederikssund-avisen

For præcis et år siden var dansk turisme allerede i tilbagegang, hvor Danmark skønsmæssigt havde mistet 10 milliarder og gået glip af 16.700 arbejdspladser, da hver femte overnatning siden år 2000 var forsvundet fra den danske turistbranche.

Reference
Hjemmesiden //bernerzeitung.ch /ausland/europa/Daenemark-startet-umstrittene-Grenzkontrollen/story
Hjemmesiden //venstreflojsbloggen.wordpress.com /2011/07/05/nu-koster-graensekontrol-pa-bundlinjen/
Hjemmesiden //frederikssund.lokalavisen.dk /turisterne-laegger-halv-milliard-i-frederikssund-kommune-

For yderlig læsning

Dansk Folkeparti kvajer sig igen
 
Vivi Peyk Jensen – Her Tjekker Naser Khader og Jeg