Udveksling af skatteoplysninger

020920132150

Udveksling af skatteoplysninger
Torsdag stemmer Parlamentet om et nyt direktiv som forpligter multinationale selskaber til at oplyse om deres aktiviteter og skatteforhold i de forskellige EU-lande. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Det er skattemyndighederne i det land hvor selskabet har hovedkvarter, der skal have oplysningerne, og skattemyndighederne skal herefter give oplysningerne videre til myndighederne i alle andre EU-lande.

Hvis ikke det multinationale selskab har hovedkvarter i EU, er det den største afdeling i EU der skal lave rapporten over virksomhedens aktiviteter.

Dette var der i hvert fald flertal for i parlamentets økonomiudvalg, så forhåbentligt vil et flertal af hele Parlamentet også stemme for det.

Reglerne der stemmes om på torsdag, vil ændre de eksisterende regler for samarbejde mellem myndighederne på skatteområdet og tilføje land-for-land-rapportering.

Der stemmes derfor ikke i denne omgang om at oplysningerne også skal være offentlige på virksomhedens hjemmeside sådan som Kommissionen fremlagde forslag til i april.

Det er næste skridt.
Der forventes at være et stort flertal for det øgede samarbejde mellem skattemyndighederne på torsdag.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her