Ungdomsgaranti på vej i EU

Mere end hver femte ung under 25 i Europa har ikke noget arbejde.
Længe har Emilie kæmpet for en europæisk ungdomsgaranti, så alle arbejdsløse unge under 25 år får tilbudt job eller uddannelse senest fire måneder efter, de er blevet arbejdsløse. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
I sidste uge fremsatte Kommissionen så endelig et forslag til en ungdomsgaranti.

5,5 millioner unge under 25 år i EU har ikke noget arbejde, 7.5 millioner har hverken et job eller er under uddannelse, og langtidsarbejdsløsheden blandt unge er stigende.

Det er de barske kendsgerninger for Europas unge, og derfor har netop ungdomsarbejdsløshed været en af de helt centrale politiske prioriteter for SF i Europa-Parlamentet og særligt for Emilie som medlem af beskæftigelsesudvalget.

Det var derfor meget glædeligt, at EU-Kommissionen i den forgangne uge fremsatte en unge-pakke med fokus på bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed.

Pakken indeholder flere ting, mest vigtigt er dog et forslag til en europæisk job- og uddannelsesgaranti for alle arbejdsløse unge under 25 år.

Ideen til garantien stammer faktisk fra en betænkning, som Emilie lavede i Parlamentet for 2,5 år siden, og nu ser den ud til forhåbentlig at blive virkelighed.

Bliver den vedtaget af EUs beskæftigelsesministre, betyder det, at ingen ung i Europa overlades til sig selv, men senest efter fire måneders arbejdsløshed skal tilbydes et job eller meningsfuld uddannelse.

Princippet kender vi fra Danmark, hvor vi har aktivering af unge efter seneste 13 uger,
og det er altså et lignende princip, der nu forhåbentlig bredes ud til resten af Europa.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her
 
Emilie lancerede europæisk regelsæt for praktikanter
 
Nyt ambitiøst udspil fra Kommissionen læner sig op af Emilies betænkning om ungdomsarbejdsløshed
 
Et stort flertal vedtog i sidste uge Emilie Turunens (SF) betænkning om arbejdsløshed.