Weekendens mediebasker falsk

Weekendens mediebasker falsk

“Du er ikke Dansk!”
Oprettelse af en falsk modsætning er en propaganda-teknik, der anvendes til at forsimple komplicerede problemstillinger og tvinge folk til at tro, at de har, -et enten eller, valg.

Falsk påstand
Skaberene af en falsk modsætning ved, at der er mange alternativer, men for at deres falske påstand skal lykkes, må de overbevise, læserne, lytterne, seerne om, at deres valg er begrænset.

The good the bad
Du kan vælge den gode, eller du kan vælge den dårlige, fastholdelse af en falsk modsætning, som gensidigt udelukker hinanden (fx lige og ulige tal) – er afgørende for om propaganda-teknikken lykkes.

Mediebasker
Hvis modtagerne af mediebaskeren får informationer eller analyser fra andre grupper, uanset hvor upolitisk eller tværpolitisk de gruppe er, – vil propagandisten blive presset og konfronteret med sin misinformation, – på et eller andet tidspunkt.

260920161256

Historisk
Vi skal faktisk grave helt tilbage til Richard Nixons kandidat-kampagne i 1960erne for at finde en mulig kilde til påstande om, “the real Americans”.

“Den liberale elite”
Feminister, der var fortaler for lige muligheder mellem kønnene på arbejdspladserne, mørkhudede mennesker, der arbejder for at stoppe racistisk vold, adskillelse af befolkningsgrupper og kulturer samt love mod blandede ægteskaber og anti-krigs demonstranter, der var trætte af krigen i Vietnam – gjorde hvide mænd urolige, – så Nixon kampagnen opstartede en branding, mod disse aktivister og deres sympatisører under påstanden om, “den liberale elite.”

“the real Americans”
Gode gamle hårdtarbejdende hvide mænd som Nixon, var de virkelige amerikanere, og den “liberale elite” – var en trussel mod den traditionelle, -af Gud godkendte og sanktioneret livsstil.

The good the bad and the ugly
Der er derfor en lige linie fra weegendens mediebasker, den falske premis “Du er ikke Dansk!”, til Richard Nixons kandidat-kampagne i 1960erne og til Donald Trump’s nuværende forsøg på at gå i Richard Nixons fodspor.

260920161311

Watergate-skandalen
I al ydmyghed vil jeg ganske kort bemærke, at Richard Nixon var en “katastrofe” -og er den eneste amerikanske præsident som har været tvunget til at træde tilbage fra embedet i utide.
Det skete i 1974, som en følge af Watergate-skandalen.

Reference
Webstedet //en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nixon/Wikipedia-Richard-Nixon
Webstedet //en.wikipedia.org/wiki/Watergate-scandal-Wikipedia-Watergate-skandalen
Webstedet //denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/USA_og_Nordamerika/USA_efter_1945/Watergateskandalen/Watergateskandalen
Webstedet //nrk.no/urix/40-ar-siden-richard-nixon-gikk-av-40 år efter Watergate-skandalen

For yderlig læsning
De nye borgerlige albino havenisser på medietur