16 ministre gæstede Europa-Parlamentets fagudvalg i denne uge


 

Ministerinvasion i Europa-Parlamentet

Ikke mindre end 16 ministre gæstede Europa-Parlamentets fagudvalg i denne uge for at præsentere deres prioriteter under det danske formandskab på hver deres område.

Skriver SF i sin pressemeddelelse
–og forsætter
Her er et udpluk af, hvad de sagde

• Billigere international telefoni

I Udvalget for Beskæftigelse forsikrede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen om, at bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden står øverst på den danske regerings EU-dagsorden på beskæftigelsesområdet.

Nye tal viste i sidste uge, at ungdomsarbejdsløsheden i Spanien nu sætter en kedelig rekord med 48 procent -og der er ingen udsigt til forbedringer.

EU må lægge en plan for vækst og jobskabelse, og den vil det danske formandskab gå i spidsen for.

• Mindre svovlindholdet i skibsbrændstof

Der var stor opbakning i miljøudvalget, da miljøminister Ida Auken fremlagde et program, der anses for at være ambitiøst og meget grønt.

En af prioriteterne for formandskabet er et direktiv for regulering af svovlindholdet i skibsbrændstof.

I dag anslås det, at svolvudledning fra skibe årligt forårsager 50.000 for tidlige dødsfald i Europa –dertil kommer så de alvorlige følger udledningen har for miljøet.

Den grønne gruppe glæder sig derfor over at Danmark går efter at afslutte forhandlingerne inden formandskabet overdrages til Cypern i august.

• Gode nyheder for burhøns

Burhøns har i 12 år ventet på, at EUs lovgivning om bedre forhold for dem skulle træde i kraft.

Alligevel har 14 medlemslande ikke ‘nået’ at omstille deres produktion.

Da Mette Gjerskov i sidste uge besøgte miljø-, og landbrugsudvalgene, havde hun gode nyheder med fra sine møder med Kommissionen, som nu har indledt overtrædelsesprocedurer mod over halvdelen af EUs medlemslande.
 

For yderlig læsning

www.sf.dk/seneste-nyt