Barfoed erkender problem om hadforbrydelser

Justitsministeren indskærper, at anklagemyndigheden skal benytte den paragraf i straffeloven, som giver ekstra straf, når der er tale om hadforbrydelser. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Tiltaget kommer efter pres fra SF’s Kamal Qureshi, som gentagende gange har påpeget misforholdet mellem antallet af udførte hadforbrydelser og det forsvindende lille antal retssager, hvor paragraffen anvendes. Seneste opgørelse er fra 2007, hvor der var tale om 10 sager.

– Jeg er ovenud tilfreds med, at der kommer mere fokus på det her område.
I Danmark er vi hverken gode nok til at registrere, efterforske eller retsforfølge i den her type sager.

Barfoeds indrømmelse er en tiltrængt adventsgave til landets mindretal, men den store julegave vil være at forbedre registreringen og opmærksomheden i politiet, siger SF’s ligestillingsordfører Kamal Qureshi.

Ros til Barfoed
Da SF’s Kamal Qureshi for et år siden bad den tidligere justitsminister Brian Mikkelsen om en kommentar til, at der i løbet af 12 måneder kun blev rejst 10 sager om hadforbrydelser, kaldte Brian Mikkelsen det for “en glædelig omstændighed”, at der ikke var flere tilfælde.

– Det var en uhyre stupid kommentar fra en justitsministeren.
Selvom den ny justitsminister også er svær at trække til truget, så fornemmer jeg, at han i det mindste genkender problemerne.

Det er da en forbedring, skriver Kamal Qureshi i sin pressemeddelelse.

Seneste nyt fra SF her