Bekymrede ariske borgere i vanskeligheder

Bekymrede ariske borgere i vanskeligheder
Anti-Defamation League (ADL) mener ikke at det kriminelle netværk går i opløsning, da det har en elastistisk mafia-ligende struktur.

Seniorforsker
Mark Pitcavage, der er seniorforsker ved ADL, sagde i en erklæring: “The Aryan Brotherhood of Texas, er som enhver anden stor bande med en stærk gade-tilstedeværelse, den forsvinder ikke på grund af en enkelt sag, selv om den er meget stor.”

Anklager
Der var anklager om pengeafpresning og relaterede forbrydelser, såsom kidnapning, mord, narkohandel og brandstiftelse, der blev begået til støtte for den ariske broderskab af Texas.

Fængselssystemet
Banden rødder udspringer fra fængselssystemet i 1980’erne og ses som en måde for hvide indsatte at beskytte sig mod andre bander, alt imens de blev gennemsyret af racistiske fordomme.

100820161610

Livsvarigt medlemskab
Tatoveringer for bandemedlemmer der omfatter nazi-lignende symboler, hellige tal, koder og farver.

Sværger at straffe forræderi
Det har dog ofte ført til talrige sager, når man internt har skadet hinanden efter formodet brud på egne selvskabte regler, som følge af uenigheder, magtkampe, en mistanke om det ene eller det andet eller hvis der bare er opstået ‘en dårlig dag’ i miljøet.

Kvinder
Kvinder har aldrig fået lov til at være medlem, selv om de som en følge af deres indsats for at støtte det kriminelle netværk, har fået langvarige fængselsdomme.

100820161607

73 mennesker sigtet og 73 dømt,
Det amerikanske justitsministerium opnået en samlet total på 900 år bag tremmer for de dømte Aryan Brotherhood medlemmer, på baggrund af en efterforskning der rækker helt tilbage til 2008, ifølge Dallas Morning News.

De ælste sager er man har rejst sigtelser på, er fra november 2012, og omhandler, mord, drabsforsøg, bortførelser og prygl.

Absolut kaos
En føderal anklager i Houston erklærede, at det ariske broderskab i Texas er i “absolut kaos” efter domsfæstelsen af de ca. 75 mennesker, der blev fundet skyldige.

Projektgruppen
Department of Justice Attorney David Karpel, der stod i spidsen den føderale projektgruppe, sagde i et interview, “De er i kaos, absolut kaos… Det har reduceret deres aktivitet, de ved ikke, hvem de skal stole på.”

Informanter
Omkring halvdelen af de pågrebne har bistået myndighederne, i bytte for straflempelser, ifølge de føderale anklagere.

Disciplin og loyalitet
Assistant US Attorney General, Leslie Caldwell, der leder det amerikanske justitsministeriums kriminelle division i Washington, sagde i en erklæring: “En af de tankevækkende ting, er spørgsmålene, om disciplin og loyalitet, men det viste sig at halvdelen af dem samarbejdede med regeringen.”

Topleder i spjældet
Blandt dem, er Larry Bryan, en topleder i Aryan Brotherhood, der sad i fængsel, da de nye anklager om deltagelse i pengeafpresning blev rejst. Bryan tilstod at bruge en indsmuglet telefon til at guide gruppen fra sit ly bag tremmer.

Kritik
Topleders advokat, var dog kritisk overfor myndighedernes indsats og mener, at det eneste resultat af sagen var, at man overføre fanger fra fængsler til føderale fængsler…De gør intet for at bryde fødekæden til broderskabets organisation.

Reference

//mysanantonio.com/news/local/article/Massive-takedown-of-Aryan-Brotherhood-of-Texas-6588284.php-Massivt-takedown-af-arisk-Brotherhood-of-Texas-rost-i-Washington

//news.jammedup.com/2016/08/08/75-supremacists-convicted/Seventy-five-members-of-the-Aryan-Brotherhood-convicted-in-Texas

For yderlig læsning

Anti-Defamation League
 
Der er 84 Aktive hadegrupper i Texas
 
Netavisen, P77.dk //p77.dk/radikalisering/danmark/pet-lod-org-ga-fri
 
Politirazzia mod hate crime på Facebook
 
Håndbogen ‘Antidemokratiske og ekstremistiske miljøer’ finder du her
 
Antidemokratiske-og-ekstremistiske-miljoer-DK.pdf kan downloads her

Det kan faktisk ikke udelukkes, at du kan lære noget ved at læse håndbogen.