Politirazzia mod hate crime på Facebook

160720161854

Politirazzia mod hate crime på webportalen Facebook
Politiet ransagede 60 hjem fordelt over hele Tyskland på grund af “verbal radikalisme”

Hemmelig gruppe
Facebook-brugere, havde posteret racehadebudskaber i en såkaldt, lukket hemmelig nynazistisk Facebook-gruppe.

Hadeposteringer
Trusler, tvang, afpresning, bagvaskelse, ekstremistisk indhold, trusler om vold eller offentlige opfordringer til kriminalitet: De såkaldte hadeposteringer, flød ind på det sociale netværk, World Wide Web, i en konstant strøm.

Anonyme
De opfatter sig som anonyme på netværket, derfor har Facebook-selskabet, for første gang deltaget i planlæggelsen af en landsdækkende politirazzia, med brug af politiet i stedet for at bekæmpe hate crime på internettet.

Lovovertrædelser
Formålet med aktionen var, at konfrontere den betydelige stigning i “verbal radikalisme” og de relaterede lovovertrædelser på netværket.

En samordnet aktion
Politifolk i 14 delstater, på mere end 25 politistationer ransagede hjemmene hos de omkring 60 tiltalte på grund af forherligelse af nazismen og udveksling af fremmedfjendske, antisemitiske eller andet højreekstremisme, der skal juridsisk vurderes..

Koordineret
Den, landsdækkende projektgruppen som blev oprettet i december 2015. for at “bekæmpe hadeposteringer” på de sociale medier koordinerede razziaen.

Razzia
Politiet beslaglagde computer udstyr, kameraer og smartphones, men ingen anholdelser blev foretaget, fortæller talsmanden fra Bundeskriminalamt (BKA) tysklands føderale politi.

Bekæmpe hadefuld tale
Det var den første landsdækkende politirazzia efter man har indgået en aftale med virksomhederne som driver de sociale medier, Facebook, Twitter og Google / YouTube, om at bekæmpe hadefuld tale på internettet. Skriver BKA i en pressemeddelelse.

24-timers take-down
I december, indgik de tre internet-giganter en aftale med tysklands justitsministerie, som gik ud på at slette hadefuld tale fra deres tjenester indenfor 24 timer samt, at hjælpe med, at bekæmpe den voksende bølge af online racisme.

Radikalisering
De fleste af de mistænkte har angiveligt været aktive i en nynazistisk Facebook-gruppe, hvis brugere havde posteret fremmedfjendske, antisemitiske og ligende højreekstremistiske budskaber.

BKA chef Holger Muench sagde at politiet har en “klar holdning mod det had og tilskyndelse på internettet”, som var steget midt flygtningekrisen og som forgifte den offentlige diskurs.

Moralske principper
Indenrigsminister Thomas de Maizière siger, at “vold, herunder verbal vold, i enhver form og i enhver sammenhæng” er “uacceptabel”.

Og, – at der er “moralske principper offline og online”, og understregede, at “strafferet gælder også på internettet”.

– Presset er vokset på internet-giganter som Facebook, Google og Twitter, til at finde og blokere hadefuld tale. “Der er taget første skridt, men det er langtfra tilstrækkeligt.” Mener Justitsminister Heiko Maas

Referanceliste:

Police raid homes over Facebook hate speech

BKA: Mod had og tilskyndelse på nettet

Rrazziaer rettet mod brugere af sociale medier der har postet had-mongering.

Tyskland: 60 højre-ekstremister i nynazistisk Facebook-netværk

For yderlig læsning:

Adfærdskodeks på de sociale medier
 
Mistænkte bag nynazistisk websted anholdt
 
Politi lukker nynazistisk e-shop
 
Det Kriminalpræventive Råd: Hadforbrydelser