Demagogisk populismekultur

Demagogisk populismekultur
En demagog er en leder i et demokrati der får popularitet ved at udnytte fordomme og uvidenhed blandt almindelige mennesker, piske en stemning op til et hysterisk niveau, ofte med “racistiske løgne” relateret til aggressive overdrivelser.

Uvidenhed
Repræsentative politikkere beskytte ofte offentligheden mod sin egen uvidenhed,
surfende på en bølge af nationalistisk populisme.

Propaganda
Når vælgere i vestlige demokratier ønsker at lukke grænser og sparke mennesker ud, især mennesker som de ikke deler hudkulør eller religion med, så er det jo ikke forde de har fået en natlig åbenbaring, men et resultat af en bevist propagandistisk og populistisk markedsføring.

En rationel reaktion
Det er ikke, borgerne der er dumme, de er bare blevet ligeglade – som en rationel reaktion på den manglende information, som skabes med populistiske tiltag og incitamenter.

Det kollektive flertal
For en del af det kollektive flertal, er det nemt at konkludere, at man har råd til at forblive uvidende, – eller man kan vælge at forkæle sig selv med en irrationel falsk politisk overbevisninger, der sjældent kan begrundes rationelt.

Hadefuld og totalitær
Demokratier falder nogle gange sammen, når populistiske demagoger får frit løb,
derfor er det en opgave i sig selv, at arbejde for at bremse deres hærgen.

Narcissistisk
Det gør man ikke ved at legitimere / retfærdiggøre deres narcissistiske personlighedsforstyrrede fremfærd, der får dem til at tro at de er noget helt specielt og derfor har krav på at blive behandlet bedre, få mere opmærksomhed end andre.

Viden
Det gør man derimod med oplysning og information, – uden at forholder sig til populistiske demagogiske løgne.

Demagoger / folkeforførere
Kan det nu være rigtigt, bør du tænke – og derefter læse, fx. en artikel som jeg har bikset sammen for at afdække en mangelfuld research ved afvikling af tv-pogrammet »Aftenshowet«.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten, emne: Skal dit barn DNA-Registreres?

Udfaldet, forudsigeligt – men er det rimeligt at misinformere, som underholdning?

For yderlig læsning

Webstedet //p77.dk/blogs/shansen – Dansk Folkepartis ønske om et racistisk DNA-register mødt af en venlig venstrefløj