Enhedslisten: Vi skal presse regeringen til at indfri sine løfter, …

…og hjælpe S og SF med at lægge arm med De Radikale, så vi kan få en mere solidarisk økonomisk politik.

De sidste uger har budt på mange historie om, at den nye regering løber fra sine valgløfter.

Og mange mennesker, der har stemt på regeringspartierne, udtrykker skuffelse.
Og der er grund til kritik af den nye regering, for at svigte mange af de løfter som blev givet inden valget. Skriver Christian Juhl fra Enhedslisten i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter
Det er særligt grelt, når de gælder løfter, som alle tre regeringspartier partier har stået bag – f.eks. løftet om at give mindretallet i Folketinget ret til undersøgelseskommissioner, eller løftet om at undersøge CIA-flyene.

Det er ting, som kunne gennemføres i morgen, hvis de fire partier sagde det samme i dag som før valget.

Her er der tale om klokkeklare løftebrud.
Når det gælder løfter som kun S og SF har stået bag – f.eks. løftet om øget beskatning af millionærer og banker, forholder det sig lidt anderledes.

Her er realiteten den, at der ganske enkelt ikke er 90 mandater, der støtter, at det gennemføres, fordi De Radikale har blokeret for hvert eneste af disse solidariske tiltag.

S og SF har strakt sig alt for langt
Man kan dog med rette spørge, om S og SF har ladet De Radikale få for stor indflydelse, om de burde have stået mere fast.

Og man kunne da bestemt også ønske, at S og SF havde insisteret lige så hårdt på bank- og millionærskatter, som de tilsyneladende har gjort på bevarelse af 24-årsreglen og fredningen af boligskatten.

Netop derfor har Enhedslisten en så vigtig rolle at spille i de kommende måneder og år.

Vi skal presse regeringen til at indfri sine løfter, og hjælpe S og SF med at lægge arm med De Radikale, så vi kan få en mere solidarisk økonomisk politik.

Vi vil bruge hver eneste forhandling til at trække til venstre, både for at holde dem fast på deres løfter, og for at sikre yderligere indrømmelser i solidarisk retning.

Første slag står ved de kommende forhandlinger om næste års finanslov – og når tilbagetrækningsreformen om kort tid kommer til behandling.

Skuffelse skal vendes til engagement
Hvis det skal lykkes at presse regeringen til at indfri løfterne om en mere solidarisk politik, så skal presset ikke kun komme fra Enhedslisten.

Så er der brug for, at de mange andre mennesker, organisationer og bevægelser, som er skuffede over regeringens kurs, lægger pres på regeringen.

Med andre ord er det ikke tid til resignation, men til at omsætte skuffelsen over regeringens hidtidige linje til engagement og aktivitet, der kan presse den nye regering til en mere grøn, anstændig og solidarisk politik.

Skriver Christian Juhl i sin pressemeddelelse.
Du kan i øvrigt læse flere af deres nyheder på deres hjemmeside //enhedslisten.dk/