Europa-Kommissionen er igen taget i at fifle med tallene – skidt for klimaet

Europa-Kommissionen er igen taget i at fifle med tallene -skidt for klimaet

Verdensnaturfonden WWF har fremlagt beviser på at Europa-Kommissionen fifler med tal og beregninger i sin analyse af energibesparelser i EU. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Tilsyneladende har den udeladt tal der påviser at man i EU kan spare 300 mia. euro frem mod 2030 ved at vedtage en ambitiøs målsætning på 40 pct. energibesparelser.

Kommissionen valgte i stedet at udvælge data der påviste høje omkostninger ved en målsætning på 30 pct. energibesparelser.

Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, er vred
-Det er både frækt og dumt at Kommissionen fifler med tallene og dækker over at EU kan spare rigtigt mange penge ved at vedtage ambitiøse målsætninger for energieffektiviseringer.

De 300 milliarder euro bør gå til grøn omstilling i stedet for at blive brugt til at købe olie og gas i Rusland,” siger Margrete Auken.

Hun vil nu have den danske statsminister til at tage sagen op med sine kolleger når EU-landenes stats- og regeringschefer mødes i Bruxelles i begyndelsen af oktober.

-Det kan jo ikke nytte noget at alle vores stats- og regeringsledere sidder og tager beslutninger baseret på oplysninger fulde af talfiflerier – og da slet ikke når det handler om noget så vigtigt som europæernes udgifter til energi i det daglige og i fremtiden.

Jeg håber den danske statsminister vil kræve fuld åbenhed og opfordre til at man vedtager et mere ambitiøst mål, siger Margrete Auken.

Det er ikke første gang Kommissionen bliver taget i at fifle med tallene om energisektoren.

I efteråret 2013 kom det frem at energikommissær Günther Oettinger havde medvirket til at sminke og skjule tallene for statsstøtte til henholdsvis atom-, kul- og olieenergi – det var ellers sluppet ud at de tilskud var markant højere end støtten til vedvarende energi.

For yderlig læsning

//sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her