Europa-Parlamentet opretter særligt LuxLeaks-udvalg efter pres fra De Grønne

Europa-Parlamentet opretter særligt LuxLeaks-udvalg efter pres fra De Grønne
Efter et gevaldigt pres fra De Grønne har Europa-Parlamentet i dag besluttet at nedsætte et særligt udvalg som har til opgave at undersøge lovligheden af de grotesk favorable skatteaftaler som lande som Luxembourg. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætte
Belgien, Østrig m. fl. har indgået med multinationale selskaber. Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF, er glad for at parlamentet nu kaster sig ind i kampen mod skatteunddragelse.

-Jeg gik til valg på at bekæmpe skatteunddragelse og multinationale selskabers trafik med at parkere store profitter i skattely.

Derfor er det rigtig godt at vi nu får parlamentet helt ind i kampen med et særligt udvalg som udelukkende skal fokusere på usolidarisk skatte-fikumdik, siger Margrete Auken.

Den grønne gruppe i parlamentet står bag initiativet om at oprette et særligt udvalg til at komme til bunds i LuxLeaks-skandalen.

Men Margrete Auken og De Grønne havde dog helst set at der var kommet et undersøgelsesudvalg på det højeste niveau med de nødvendige beføjelser og ressourcer.

”Det er en skam at de store partigrupper spændte ben for et egentligt undersøgelsesudvalg med den nødvendige juridiske vægt i forhold til at få EU-landene til at makke ret.

Men godt at de ikke vovede at lukke sagen.
Nu må vi gøre hvad vi kan under de givne vilkår, og det er heller ikke så lidt.

Vi bliver ved indtil vi kommer ordentligt til bunds i LuxLeaks og alle de andre skumle arrangementer, siger Margrete Auken, ifølge pressemeddelelsen

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her