Frøken Jensens Agurkesalat

Frøken Jensens Agurkesalat

Agurkesalat
Til salaten anvendes 300 g. Agurk, Eddike eller Citronsaft, salt, Peber, Sukker.

Tynde Agurker uden kærner egner sig bedst til Salat
De skrælles og skæres i tynde skiver, som bestrøs med lidt salt, og sættes under et ledt pres en times tid. Saften trykkes af agurkerne, der overhældes med eddike tilsat lidt melis og bestrøs med hvid peber.

Kan anrettes i små udhulede tomater og pyntes med hakket persille.

En agurk betragter vi som en grøntsag, selv om den botanisk set er en frugt eller helt
korrekt et bær med mange frø (kerner) og er i familie med græskar, squash og melon.

Oprindelse
Agurk stammer oprindeligt fra Asien, det nordøstlige Indien, hvor den har været dyrket
i mindst 3.000 år. men det kan godt være, at agurken er endnu ældre end det.

Herfra bredte den sig til Kina og senere til Grækenland og Rom.
I lang tid troede man, at agurken stammede fra Østindien,
men i nu mener nogen, at den har sine rødder i Sydøstasien.

I 1700-tallet kom agurken via Sydeuropa til Danmark. Men først i 1900-tallet, hvor dyrkning
i drivhus blev mere udbredt, begyndte vi for alvor at dyrke agurker her i landet.

Referencer
Netavisen //information.dk /1999/07/evige-agurks-vandring
Webportalen //da.wikipedia.org /wiki/Kristine_Marie_Jensen /Frøken-Jensens-Kogebog
 
For yderlig læsning

Planter Liberal Alliance medie-agurker?
 
Dansk Folkeparti sommeragurk