Går til kamp mod overvågning

I Europas hovedstæder blev der udtrykt vrede mandag, efter afsløringer om, at de næsten alle havde været udspioneret af amerikanerne.

Europæiske politikere er rasende over påstande om, at USA udspioneret EU-kontorer i Washington og New York, der beskriver det som, hvis det er sandt, som “afskyeligt”, og “uacceptabelt”. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse den 01-07-2013

–og fortsætter
Den Grønne Gruppe går til kamp mod amerikansk overvågning
De seneste ugers skandaløse afsløringer af den amerikanske sikkerhedstjeneste NSAs hemmelige overvågning af europæiske borgere og institutioner kommer nu på dagsordenen i Parlamentet.
270320131923

Store amerikanske virksomheder, herunder Google, Apple og Microsoft har i længere tid givet NSA adgang til sine servere som registrerer internetbrugeres adfærd i hele verden.

Og de seneste afsløringer tyder på at EU institutionerne også er blevet overvåget af det amerikanske efterretningsvæsen.
300620131611

Skandalerne er landet pladask i de aktuelle forhandlinger om en europæisk lovgivning for databeskyttelse og illustrerer hvordan europæiske borgere overhovedet ingen garanti har for at deres rettigheder om databeskyttelse overholdes i forbindelse med brugen af internettet.

Og oplysningerne om den amerikanske overvågning af EU-institutionerne vidner om et USA, der mildest talt mangler respekt for den europæiske suverænitet.

Derfor vil den Grønne Gruppe nu indstille whistle-bloweren Edward Snowden til Europa-Parlamentets Sakharov-pris der gives til personer som kæmper for menneskerettigheder.

Desuden ønsker gruppen, at EU skal give Snowden politisk asyl.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Sakharov-prisen for tankefrihed 2011
 
Sakharov-prisen 2012 går til Iranske frihedsforkæmpere