Grufulde sex-anklager strømmer mod dansk præst

010920162004

Grufulde sex-anklager strømmer mod dansk præst
En bare 12-årig dreng er angiveligt blevet udsat for de mest uhyrlige ting, i den danske præste-bolig ved Tømmerup Kirke.

Det er grufulde og modbydelige ting, der har fundet sted i den præstebolig, ifølge politiet.

Aktindsigt
Dagbladet, Metroxpress, har fået aktindsigt i sigtelsen mod den danske præst fra Kalundborg, som siden 23. juni har har siddet varetægtsfængslet i en sag om mulig sexmisbrug af kirkebørn, og har en større artikelserie om emnet.

Navneforbud
Sagen har ellers kørt bag lukkede døre indtil i torsdags hvor retten ophævede navneforbuddet efter anmodning, da politiet formodede at der kunne være flere ofre.

Flere sigtelser
Den fængslede præsts forsvarer, oplyser til Metroxpress, at der udover anklagerne om sexovergreb mod en 12-årig dreng, nu også er rejst sigtelser om overgreb mod yderligere to mindreårige.

Strafferamme
Næste retsmøde – som er en fristforlængelse af varetægtsfængslingen – er den 20. september. Strafferammen for de angivelige overgreb er otte års fængsel.

Aldrig indberettet
Fredag kunne dagbladet Berlingske fx. fortælle, at den sigtede præst i 2011 havde kontaktet sin provst, og fortalt, at presse og politi i Moldova havde haft ham i søgelyset for lignende sexovergreb, men det blev aldrig indberettet, hvilket biskoppen i Roskilde kalder ‘en klar fejl’.

Stigende frygt
Det efterlader en usikkerhed og et spørgsmål om, det er den første og eneste ’fejl’ – man mener at have begået.

Øget mistanke
Man har mistanke om, at flere børn har været udsat for overgreb i forbindelse med deres kontakt med præsten ved Tømmerup Kirke, – men kan der være flere præster involveret i samme, eller i ligene sager?

110920162145

Sex-sagerne i kirkemiljøet
Det er langt fra første gang, at sex-sagerne rammer det danske kirkemiljø.

Eksempel
Dagbladet, Metroxpress, har for eksempel, for ganske nylig afdækket en større sag fra en frikirke i Silkeborg, hvor en frikirkepræst lige nu efterforskes for overgreb mod mindst 10 unge kirkegængere, over de seneste 10 år.

Reference

Hjemmesiden, Metroxpress: Menigheden der blev forført
 
Hjemmesiden, Metroxpress: Politiet i USA, Vi har ransaget dansk frikirkepræsts hus
 
Hjemmesiden, Metroxpress: ‘Bøssespil’ og nutellasex i præstebolig: Grufulde sex-anklager mod dansk præst
 
Hjemmesiden //bt.dk/krimi/sigtelse-afsloerer-chokerende-oplysninger-praest-sexmisbrugte-smaa-drenge-brugte-nut – Sigtelse afslører chokerende oplysninger: Præst sexmisbrugte små drenge – brugte Nutella og glidecreme 

For yderlig læsning

Præst ved Tømmerup Kirke anklaget
 
Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn