HOK: Jægerkorpset øver sig i civilt område i Danmark

AALBORG: 550 soldater fra danske og udenlandske specialstyrker holder øvelse fra den 3. til 14. oktober.

Nogle borgere vil opleve natlige skydninger, larm og overflyvninger. Skriver Hærens Operative Kommando i sin pressemeddelelse

-Og fortsætter,

Jægerkorpset, der har base på Flyvestation Aalborg, har behov for at øve og træne for at kunne fastholde og udbygge sin evne til at løse de mange forskellige opgavetyper, korpset er pålagt.

De fleste øvelser gennemføres i de militære øvelsesområder, men korpset har også behov for at benytte civilt terræn til sin uddannelse.

I uge 40 og 41 – fra mandag den 3. til fredag den 14. oktober – er Jægerkorpset vært for en årligt tilbagevendende større øvelse for specialstyrkeenheder.

Øvelsen – Night Hawk 2011 – gennemføres til lands og i luften over det meste af Danmark samt i de indre danske farvande.

Også udenlandske enheder deltager i øvelsen.
Øvelsesstyrken på ca. 550 mand benytter flere typer helikoptere, jagerfly F-16 Fighting Falcon, transportfly C-130 Hercules, hjulkøretøjer og gummibåde m.m.

Herudover deltager en markeringsstyrke fra Hjemmeværnet på ca. 150 mand.
Øvelsesstyrken benytter løs ammunition, herunder kanonslag, røg, lys og lyskugler.

Ved gennemførelsen vil der være afspærringer og ansvarlige forbindelsesofficerer ved de udpegede objekter. Der vil i forbindelse med øvelsen være risiko for støj fra deltagende fly og helikoptere.

Der vil forekomme fodmarch gennem områderne og kørsel med enkelte køretøjer omkring objekterne.

Ofte vil det ske om natten.
Der vil være skyderi med løs ammunition og lyskugler, når patruljerne indsættes mod et objekt. Skriver Hærens Operative Kommando b.la. i deres pressemeddelse

For yderlig læsning

Tulle er sprunget ud af skabet og viser sig frem