Konference: Ebola – fra centrum af katestrofen

020920132150

Konference: Ebola – fra centrum af katestrofen
D. 9. december holder den Grønne Gruppe sammen med de Liberale og Gruppen for Europæisk Frihed og Direkte Demokrati (EFDD) en konference, hvor frivillige læger som hjælper med at bekæmpe ebola i Sierra Leone, kommer til Europa-Parlamentet og fortæller om deres arbejde. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Der er i Europa-Parlamentet enighed om at både EU’s medlemsstater og Kommissionen gør alt for lidt for at afhjælpe ebolakrisen.
 

 
Beskeden fra eksperter er at der er enorm mangel på træning og uddannelse af de mennesker som arbejder med at tackle krisen i de ramte lande, og det er nødvendigt at EU’s medlemsstater sender mere kvalificeret mandskab til brændpunkterne.

Samtidig er det nødvendigt at landene stiller garanti for at dem som tager frivilligt ned og hjælper, at de også kan komme hjem igen og at de bliver hjulpet med det samme hvis der opstår problemer.

Det er vigtigt at vi lytter til NGO’erne og bakker op om de mennesker der tager af sted og hjælper i Vestafrika.

Forhåbentligt kan konferencen være med til at skabe opmærksomhed om at der fortsat er et stort behov for at vi fra EU’s side bistår.

Det er bl.a. Margretes franske kollega Michéle Rivasi som står for konferencen.
 
For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her