Konference: EU-USA handelsaftalens konsekvenser for fødevarer og landbrug

020920132150

Konference: EU-USA handelsaftalens konsekvenser for fødevarer og landbrug
Onsdag d. 10. december afholder SFs partigruppe De Grønne konference om EU-USA-handelsaftalens (TTIP) mulige konsekvenser for landbrug og fødevareproduktionen. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse
–og fortsætter
Repræsentanter for fødevareindustrien, landbrugssektoren og Europa-Kommissionen deltager i konferencen.

Den grønne gruppe er kritiske over for handelsaftalen fordi vi risikerer at den kan gå hårdt ud over både forbrugerbeskyttelse og miljø.

De Grønne kæmper desuden for mere gennemsigtighed i forhandlingerne som lige nu finder sted under stort hemmelighedskræmmeri fra Kommissionens side, hvilket da også er blevet skarpt kritiseret af EU’s Ombudsman Emily O’Reilly.

080720131921

Konferencen i denne uge sætter fokus på handelsaftales betydning på landbrug- og fødevareområdet hvor der er store forskelle på standarderne i Europa og USA.

Eksempelvis indeholder en væsentlig del af de forarbejdede fødevarer i USA’s supermarkeder GMO.

Det vil vi selv sagt ikke have bliver normen for kvaliteten i fødevarebranchen i Europa fremover!

Derudover er der også risiko for at det forsigtighedsprincip vi arbejder efter i EU, bliver udvandet.

I EU kan stoffer som anvendes i fødevarer, forbydes hvis de blot er mistænkt for at være farlige for mennesker, mens producenterne i USA frit kan anvende forskellige stoffer i fødevarer indtil risikoen ved stofferne er videnskabelig bevist.

Forhåbentligt kan De Grønnes konference være med til at lægge pres på Kommissionen så de europæiske forbrugere ikke skal stilles ringere end de er nu i en eventuel handelsaftale med USA.

For yderlig læsning.

Emily O’Reilly som ombudsmand
 
Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her