Liberal Alliances ulyksaligheder


UN-City, Copenhagen, Denmark

Liberal Alliances Ulyksaligheder
Man forventer vel at alle klovne siger noget dumt,
men ikke, at alle klovne er dumme.

Tankes veje bag nogle af Liberal Alliances ulyksaligheder.

Man har i forvejen en aftale om modtagelse af omkring 500 flygtninge fra UNHCR – En aftale som man indgik efter meget vanskelige forhandlinger. Australien forhandlede med Malaysia, på vegne af FN’s Højkommissariat.

Det kan du læse mere om HER

Malaysia er ikke medunderskriver af FN-konventionen om flygtninges og FN’s Højkommissariat for Flygtninge er ikke velkommen i landet.

Saudi-Arabien i den rådgivende gruppe
Saudi Arabien er ikke blevet formand for FN’s Menneskerettighedsråd, men for et panel, der har mandat til at foreslå Menneskerettighedsrådets formand, hvem panelet mener bør besætte stillinger i fht. ‘vacancies of special procedures mandate holders’. Ifølge Pressemeddelse af den 24 September 2015

Afklaring udstedes som svar på medierne forespørgsler om den rolle, den saudiarabiske ambassadør i den rådgivende gruppe. – Du kan læse mere HER

Et makværk af populisme
Under den tidligere VKO-regerings-konstellation, indgik man en aftale med FN gående på opførelsen af FN Byen i København, der med sine cirka 1.300 ansatte – fordelt på ti forskellige FN-organisationer, er verdens sjettestørste FN by blandt donorlandene.

UN-City, Copenhagen, Denmark – er opført på Marmormolen i Københavns Nordhavn.

Første del af byggeriet stod færdigt i foråret 2012.
I 1945 blev Danmark medlem af FN i ønsket om at undgå en ny krig. Det førte til, at Danmark deltog i flere internationale militære operationer ude i verden.

I 1948 formulerede FN også Menneskerettighederne.
Historien om FN og Danmark går tilbage til tiden efter 2. verdenskrig. Danmark var blandt de første medlemmer af FN, og har blandt andet bidraget til udsmykningen af Formynderskabsrådets sal i New York, der er blevet udsmykket af Finn Juhl.

Den første FN-organisation, der kom til Danmark, var Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der med partnerskabsaftalen fra 1956 flyttede arbejdspladser til Danmark, og siden er syv andre organisationer kommet til.

Danmark har desuden været et af ganske få lande, der har levet op til FN’s mål om at betale 0,7 pct. af vores BNP til officiel udviklingsbistand.

FN Byen i København
Ved åbningen af FN Byen i København sagde Ban Ki-moon følgende om Danmarks samarbejde med FN

-Danmark bør være stolt af sit bidrag. Danmark er et af blot en håndfuld lande, der lever op til FN’s mål om officiel udviklingsbistand. Ja, Danmark har opfyldt, og mange gange endda overgået det mål, i de seneste 35 år.

Fred i Mellemøsten
Det er siden 1978 – siden Anker Jørgensen, som statsminister stod i spidsen for en bred koalition, og siden Jimmy Carter med Camp David-aftalen forhandlede sig frem til fred i Mellemøsten.

For at sætte det lidt i perspektiv var 1978 også året, hvor verdens hitlister blev toppet af Bee Gees’ “Stayin Alive”, Abbas “Take a Chance on Me” og John Travolta og Olivia Newton John med “You’re the One I Want”.

Nu, efter 35 år med dansk lederskab, når det handler om at hjælpe børn rundt om i verden med ikke blot “Stayin Alive”, men med at trives, er jeg stolt af at kunne sige, at Danmark altid har været en partner, der har været værd at “Take a Chance On”, og I er, helt sikkert, “The One that We Want!”. /sagde, Ban Ki-moon

For yderlig læsning.

FN-organisationer i Danmark
 
Danmark acceptere at modtage flygtninge fra UNHCR
 
Human rights en liberal mærkesag
 
Assens havn en aktivitets resource
 
Læs mere i folderen Flygtningene fra ´69 [pdf]
 
Lidt Danmarkshistorie om flygtninge