Mere viden om Grønland til danske skoleelever

050520161052

Mere viden om Grønland til danske skoleelever
Den 9. maj lancerer Det Grønlandske Hus i København en ny webportal, //dagensgronland.dk/, med undervisningsmaterialer om Grønland, som et tilbud til danske skoleelever.

Baggrunden er lidt trist da en rapport udarbejdet af Socialforskningsinstituttet for Institut for Menneskerettigheder, viser tegn på at Grønlændere, som bor i Danmark føler sig diskrimineret af danskerne.

Hele 53 procent af  2.000 adspurgte mener at grønlændere er stigmatiseret i Danmark, og 44 procent oplever danskerne som fordomsfulde.

Ikke mindre end 20 procent, hvor begge forældre havde grønlandsk baggrund har følt sig diskrimineret i omgangen med det offentlige inden for det sidste år.

Diskrimination og stigmatisering kan undgås, med større viden om Grønland og forholdene indenfor rigsfællesskabet. Webportalen, hjemmesiden, dagensgronland.dk/, Dagens Grønland er målrettet elever fra 4. til 8. klasse i den danske grundskole.

I 2013 gav Folketinget 640.000 kroner til at få lavet nyt undervisningsmateriale om Grønland. Det skete som led i en reform af den danske folkeskole, som den tidligere regering mellem Socialdemokraterne og De Radikale stod i spidsen for

Reference
hjemmesiden //dagensgronland.dk/

For yderlig læsning

Aftale om Uran-minedrift