Nytårsforsæt for 2014: langt færre plastikposer i EU


Nytårsforsæt for 2014: langt færre plastikposer i EU
Margrete har fremlagt sit udspil til ny EU-lovgivning der skal nedbringe antallet af plastikposer i EU.

At komme det høje forbrug af plastikposer til livs bliver en af mærkesagerne i det nye år. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Margrete har fået hovedansvaret i Europa-Parlamentet for behandlingen af en ny EU-lovgivning der har til hovedformål at reducere plastikposernes miljøbelastning.

Dagen før juleferien fremlagde hun sit udspil til Parlamentets svar på Kommissionens forslag, her opstilles en række konkrete initiativer til at få has på overforbruget af plastikposer i EU.

100 milliarder plastikposer! Så mange bruger vi europæere hvert år når vi handler i butikkerne.

Men vi er ekstremt dårlige til at passe på dem, mere end 8 milliarder plastikposer ender ude i naturen hvor de volder skade for både mennesker og dyr, og det tager rigtigt mange år før de forsvinder.

De skal med andre ord overhovedet ikke ud i naturen.
Det gør vi nu noget ved, og mit lovforslag vil forhåbentlig sætte gang i europæernes genbrug af plastikposer, siger Margrete Auken.

Auken-rapporten som udspillet kaldes i Europa-Parlamentet, tager fat i letvægtsplastikposerne der er mest almindelige i europæiske butikker.

To år efter at lovgivningen er trådt i kraft, skal forbruget af plastikposerne været reduceret med 80% hvilket svarer til 80 milliarder færre plastikposer.

Samtidig skal indkøbsposer ikke længere kunne uddeles gratis hvilket de stadig bliver i mange europæiske lande.

Auken-rapporten skal debatteres i parlamentets miljøudvalg d. 22. januar i Bruxelles. Rapporten forventes til afstemning i det samlede parlament til april.

For yderlig læsning.

Slut med gratis plastikposer i EU
 
Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her