Tanker om et eventyr i et tidsforløb

Tanker om et eventyr i et tidsforløb

Eventyr
Danmarks store eventyr forfatter H.C. Andersen skrev fortællingen, den grimme ælling.
I eventyret, fortælles det, at ,den grimme ælling, bliver mobbet kanøflet, bidt, slået og skubbet.

Virkning af mopning
Dens søskende ønskede, at katten ville tage den og moren, at den var langt væk.
I en sekvens i fortællingen, sender nogle jægere en hund efter den, men hunden ville end ikke røre den, og så burde ællingen vel glæde sig.

I stedet tænker, den grimme ælling: “Jeg er så grim, at hunden ikke engang gider at bide hovedet af mig!”.

300420160951

Pointen
Ændernes hån og foragt, havde påvirket ællingen så meget, at den acceptere deres overgreb og tænkte – Jeg er grim, jeg er håbløs –den var begyndt at foragte sig selv.

Målet med negativ propaganda
Er det målet med økonomisk støtte til virkelighedsfjerne skribenter / Avis-bloggere – og kampanger, – ikke mindst på nettet, -som tydeligvis overskrider enhver form for logik og forbindelse til virkeligheden?


300420161014

Webportalen //facebook.com/ole.pedersen.7921?>
Gæsteblogger, Olé Pedersen

Olé’s klummer – Tanker om et tidsforløb
Da jeg i 1992 kom hjem fra ferie i Frankrig havde jeg på fornemmelsen, der nok var problemer. Og ganske rigtigt. Der stod om emnet på forsiden af Århus Stiftstidende.

Problemer inspirerede
Jeg arbejdede i en junior-og ungdomsklub, hvor der havde været problemer med nogle drenge. En del af dem af palæstinensisk oprindelse. Andre fra Afganistan. Nogle velfungerende, andre ikke. Hvilket i øvrigt inspirerede til hvad der endte med at blive kaldt Århusmodellen i et samarbejde ml Politi, SSP, pædagoger, skolelærere og socialrådgivere.

Nu skulle der tages fat
Den socialdemokratiske regering kaldte tidligere borgmester Torkild Simonsen til KBH som indenrigsminister, da det dengang ikke hed integrationsminister, Det skulle strammes. Nu skulle der tages fat. Det er der stort set blevet siden. Så meget at forholdene i nogle teltlejre må betegnes som uværdige og der manipuleres rask væk med de reelle forhold.

Vores omdømme
Så meget at forholdene på udsendelsessteder for afviste asylansøgere er blevet til fængsler med overvågning af fængsespersonale. Så meget at ikke blot vort omdømme har lidt langvarig skade, men man må frygte den goodwill vi skal leve af, den rummelighed der integrerer og den lighed, der skaber et konkurrencedygtigt samfund i en globaliseret Verden med god vækst for er truet.

Løsninger udenfor skiven
Danmark er ikke truet at 10.000-20.000 flygtninge om året. Danmark er truet af en regering, et Folketing og en del af befolkningen, der åbenbart mener vi kan straffe og bombe os ud af problemer.

Forebyggelse
Alt viden peger på det modsatte. Man kan forebygge sig ud af problemer. Ingen er blevet et bedre menneske af at sidde i fængsel. En del tilmed værre.

Virkningsfuld propaganda
Anders Fogh er slet ikke den eneste der har banet vejen for dette. Det er en samlet bevægelse som stor del af befolkning har bakket op om.

Fatamorgana
Ladet sig friste af. Den nemme løsning findes ikke. Så havde vi nok brugt den. Men personer som Anders Fogh og Pia Kjærsgaard, som han gav stor indflydelse for at kunne danne den borgerlige regering i 2001, der for alvor skabte grobund for et både klassedelt og antimuslimsk samfund.

Våbenformidler
At Anders Fogh nu er endt som dødens købmand og våbenformidler, efter at have forført os ind i flere ulovlige krige, der har været stærkt medvirkende til at skabe den flygtningstrøm, der nu skal bekæmpes, kan ikke undre.

Konventionsstridig
En positiv røst i debatten som Zenia Stampe taler med to tunger. Den der offentligt udtrykker sig positivt. Og den der lige har trykket på knappen for flere bombefly til Syrien på en mission der stadig er konventionsstridig.

Garage kampfly
Og stemt for indkøb af nye kampfly til ialt over 100 milliarder som nok ikke skal bruges til at stå hjemme i garagen. Og ikke bidrager til hverken mere lighed i samfundet, eller giver flere penge til forbyggende og integrerende arbejde for alle grupper i samfundet.

For yderlig læsning.

Vi er tavse og handlingslammede

Gæsteblogger om fascistoid hadsprednining