Ulighed gør os alle fattigere

Ulighed gør os alle fattigere
”Danmark er et af verdens mest lige lande, så det gør ingenting, at uligheden er steget en smule de seneste år.”

Sådan lyder et af højrefløjens yndlingsomkvæd, men desværre er sandheden, at Danmark ikke længere har meget at prale af i forhold til at give sine borgere lige kår. Skriver Enhedslisten i deres pressemeddelelse
-og fortsætter.

Uligheden er eksploderet
Danmark er faktisk det rige land i Europa, hvor uligheden er steget mest i de senere år. Kun i Bulgarien og kriseramte Cypern er uligheden vokset hurtigere end i Danmark.

Danmark er, i modsætning til de andre nordiske lande, ikke længere med i top-ti over lande med størst økonomisk lighed.
Det betyder konkret, at de rigeste 10 pct. af danskerne modtager næsten 25 pct. af landets samlede indkomster.

Almindelige mennesker bliver fattigere
Når uligheden stiger i vores samfund, rammer det først de allermest udsatte. Vi kommer atter til at se børn vokse op i fattigdom, og med 225-timers regel, loft over kontanthjælp og integrationssatser vil vi uden tvivl se familier blive sat på gaden.

Selv ressourcestærke mennesker kommer til kort i mødet med jobcentrenes arbejdsprøvninger. Og helt almindelige lønmodtagere må leve i frygt for en fyreseddel, sende børnene i børnehaver med for få pædagoger og savne nok sygeplejersker på hospitalet.

De eneste, der vinder på nedskæringer for de fleste og skattelettelser for de få i toppen – det er toppen selv. Alle andre taber.

Fire bud på at vende udviklingen
Siden årtusindeskiftet er de rige blevet markant rigere, middelklassens indkomster er nærmest stagneret, og de fattigste er blevet fattigere i Danmark.

Den udvikling vil vi i Enhedslisten ikke acceptere.
Derfor lancerer vi i dag udspillet ”Ulighed gør os alle fattigere” med fire konkrete bud på, hvordan vi vender udviklingen til det bedre. Læs udspillet her.

Med venlig hilsen
Pernille Skipper, politisk ordfører
220820161650
Hjemmeside, enhedslisten.dk

For yderlig læsning.

Stigende forskelle i danskernes levevilkår
 
Udspillet, Ulighed gør os alle fattigere