Sendt i tovene af Jobcentret

Han er tæt på at give op i disse dage. Tæt på at bryde sammen.

I fem år er han blevet slæbt igennem Jobcentrets systemer.
Han troede, at der nu var en løsning – fleksjob.

Men nej.
Jobcentret har lige sagt nej til fleksjob.
På grund af fejl på fejl. Begået af Jobcentret selv.
Han rammes af Jobcentrets fejl, Skriver Frede Jakobsen

-Og fortsætter
SYGE I KLEMME (13): 57-årige Flemming Rath har kæmpet sig igennem fem mørke år med sygdom og Jobcenter. De seneste få dage har han været tæt på at give helt op. Tre arbejdsprøvninger har han været igennem.

To gange er han af en sagsbehandler på det kommunale Jobcenter blevet indstillet til fleksjob. Nu har Jobcentret sagt definitivt nej til at tildele Flemming Rath fleksjob. Grunden? De arbejdsprøvninger, som selvsamme Jobcenter har sendt ham i, har været forkerte.

Flemming Rath, tidligere industriarbejder, som i to og et halvt år har været på kontanthjælp, og hans kone, førtidspensionist på nedsat ydelse, overlever kun lige netop økonomisk. Bl.a. fordi de får hjælp af deres børn.

Men humøret og lysten til livet er mere og mere vanskelig at bevare.
Flemming Rath er ked af det og forvirret.

Han har haft et hårdt arbejdsliv. Og altid har han troet, hvad familien i flere generationer har haft tillid til og lært ham: Vi betaler vores skat – og får vi brug for det, så får vi hjælp. Hvor er Curt henne i alt det her, spørger han.

Det er borgmesteren, han mener, socialdemokraten Curt Sørensen, der satte sig i borgmesterstolen 1. januar – efter fire år med Venstre-styre, en periode, hvor jagten på at nedbringe antallet af svendborgensere på fleksjob og førtidspension for alvor blev sparket i gang – helt i overensstemmelse med regeringens politik.

Som livslangt fagforeningsmedlem – i 3F – har han, ligesom sin far, der var ansat i fagbevægelsen, altid troet på, at hjælpen ville være der fra samfundet, hvis det, han ikke håbede på, skulle indtræffe: At han ikke længere kunne arbejde.

I dag er han ikke bare skuffet. Han er ked af det, vred.

Reference
//svendborgsnetavis.dk /sendt-i-tovene-af-jobcentret/