Send danske F-16 fly til Gaza og opret en FN no fly-zone

Hvis FN, Danmark og selv den arabiske Liga kan nå til enighed om at yde støtte til Libyens civilbefolkning, som i disse timer kæmper med livet som indsats mod Gadaffis brutale regime, så burde samme enighed om at stille sig på Gazas civilbefolknings side være næste naturlige skridt for den nye humanitære krigskoalition. Skriver Margrethe S. Hansen på Net-Avisen P77.dk

-Og fortsætter
Gaza har en af verdens yngste befolkninger og er et af de områder i verdenen, hvor flest mennesker lever på mindst plads.

Gazas civilbefolkning udsættes systematisk for drab, forfølgelse og diskrimination af den Israelske besættelsesmagt, som overvåger Gaza med sine militærstyrker og har kontrol over alle Gazas livsnødvendige resurser såsom vand, mad, medicin og elektricitet.

Set i lyset af flere årtier med Israels systematiske tilsidesættelse af FN-resolutioner, menneskerettigheder og krigens love i Gaza og andre af de palæstinensiske områder, er det så ikke på tide at verdenssamfundet her og nu enes om at sætte en stopper for drab og overgreb på civile i Gaza?

Hvis vi kan støtte Libyens civile i deres kamp mod tyrani og folkedrab, så kan og burde vi også stå sammen og få stoppet overgreb og drab på Gazas civilbefolkning.

Den Israelske ministers udmelding her i dag om at en ny krig truer Gazas civilbefolkning, er i sig selv absurd da krigen mod Gazas civilbefolkning har stået på i årevis, kun afbrudt af korte hvilepauser når verdenssamfundet af Israels højreregering skulle smøres til loyalitet med Israel og dens agressive bosætterpolitik.

Og desværre er volden og ekstremismen på begge sider steget voldsomt.

Israels jernring om Gaza i form af en kilometerlang “forsvarsmur” har ikke løst civile israelsers behov for tryghed og sikkerhed.

Tværtimod har muren kun kastet flere desperate civile palæstinensere ind i armene på militante modstandsbevægelser i Gaza og resten af de besatte områder.

I denne voldsspiral er der ekstremister og religiøse fanatikere på begge sider, som har fået lov til at sætte dagsordenen, ofte med tragiske følger for begge civilbefolkninger.

Den nye krigstrussel kommer kun to dage efter israelsk bomberegn og ubemandede droner over Gaza har dræbt ni civile og smadret private huse, og sågar ramt et apotek og et bageri.

At det er civile, der er blevet dræbt og civile mål der er ramt, lægger Israel hellere ikke skjul på – denne gang.

Som ofte før lyder der fra den israelske regerings side at tabet af civile liv er beklageligt, i samme mundfuld understreges dog at intet vil blive ændret i forhold til den måde Israel gebærder sig i de palæstinensiske områder.

Og som ofte efter Israelske soldaters drab på civile ser man militante palæstinensere gøre gengæld med primitive raketter mod mål i Israel eller selvmordsaktioner inde i Israel.

Og igen er der civile ofre på begge sider.
Israel siger at de er nødt til at forsvare sig selv.
Javel, men gælder det ikke også for palæstinenserne?
Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk –

Reference
Netavisen, P77.dk //p77.dk/blogs/shansen/

For yderlig læsning

Seks palæstinensere dræbt og 38 såret i israelsk militærangreb på Gaza siden lørdag aften
Gaza-striben udsat for kraftigt israelsk angreb