SF: Tre gode nyheder for arbejdsløse.

Det er en stor dag for Danmark.
Efter 10 år med borgerlige nedskæringer og forringelser for arbejdsløse, går det nu den anden vej. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
I SF er vi stolte over, at arbejdsløse med finansloven får tre hårdt tiltrængte og markante forbedringer, som vi længe har krævet at få gennemført, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

SF er meget tilfreds med, at arbejdsløse får bedre muligheder for at efteruddanne sig.
Forbedringen betyder, at arbejdsløse nu igen får ret til at tage lastbilkørekort, på gå svejsekursus eller tage truckcertifikat.

Helt almindelige ting, som arbejdsgiverne har brug for.
Derfor lød der et ramaskrig, da Lars Løkke og Pia Kjærsgaard indførte et prisloft for de 6 ugers selvvalgte uddannelse for knap et år siden.

Det var en bagstræberisk og tudetosset borgerlig politik.
Nu går det nye flertal i Folketinget en anden vej.

Fra 1. april kan arbejdsløse ufaglærte og faglærte eller ledige med en forældet uddannelse igen frit vælge, hvilket AMU-kursus, de vil deltage i, siger SFs arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Den anden gode nyhed er, at alle ledige, der ville miste retten til dagpenge i andet halvår 2012 på grund af de borgerliges nedskæring af dagpengeperioden til to år, får et halvt års ekstra dagpenge.

Mange ville ellers miste deres dagpenge og havne i det sorte hul, hvor indtægten er 0,00 kr. fordi de heller ikke har ret til kontanthjælp.

Nu er der vundet tid til at skabe et nyt system med større tryghed for arbejdsløse, understreger Eigil Andersen.
Jeg er også meget glad for, at ledige kontanthjælpsmodtagere nu får ret til at holde 5 ugers ferie om året sammen med deres børn ligesom alle andre.

Selvfølgelig skal være tilladt for kontanthjælpsmodtagere at rejse til udlandet på en ferie, hvis de har råd.

Stavnsbåndet blev ophævet i Danmark helt tilbage i 1788 – og nu bliver det omsider også ophævet for kontanthjælpsmodtagere.

Det er på høje tid.
Der er tale om en ligestilling, for dermed får de samme ret, som arbejdsløse på dagpenge har allerede.

Samfundet må være tilfreds, når man står til rådighed for arbejdsmarkedet 47 uger af året, siger Eigil Andersen fra SF.

De nye initiativer, som er aftalt mellem S-SF-R-regeringen og Enhedslisten indeholder en stribe andre forbedringer, bl.a. vedrørende jobrotation, øget indsats mod ungdomsarbejdsløshed og bedre hjælp til ordblinde og andre, der har svært ved at læse eller skrive.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF