Margrete Auken nægtet adgang til Gaza

En officiel delegation fra Europa-Parlamentet er blevet nægtet adgang til Gaza af Israels regering med påstanden om at besøget vil styrke Hamas.

Seks medlemmer af Europa-Parlamentets Palæstinadelegation rejser søndag til Israel for at besøge det israelsk-kontrollerede palæstinensiske Gaza. Skriver SF i sin pressemeddelelse modtaget 23-10-2013 kl. 21/31

-og fortsætter
Rejsen har været planlagt i månedsvis, men fire dage inden afrejse har Israel afvist europaparlamentarikerne.

Jeg er rasende.
Vi er officielle repræsentanter for Europa-Parlamentet og vores lande, og vi har til opgave af følge udviklingen i det besatte Palæstina – herunder Gaza der nu er under veritabel militær belejring af Israel som kontrollerer og nærmest spærrer al fysisk adgang til den lille landstribe med 1.7 mio. indbyggere, siger Margrete Auken.

Afvisningen af vores delegation illustrerer tydeligt brutaliteten.
Gazas tætbefolkede område skal straffes kollektivt og nu ikke bare fordi de kom for skade at vælge Hamas-politikere ved det demokratiske valg i 2006, men også fordi EU har besluttet aktivt at standse ethvert samarbede med Israels ulovlige bosættelser i det besatte Palæstina.

Skønt det ikke siges udtrykkeligt fra Israel, så er det kernen i denne absurde afvisning, siger hun.

Delegationens besøg i Gaza har selvsagt fuld støtte fra Europa-Parlamentets præsident Martin Schulz som har fremhævet betydningen af rejsens formål som er både humanitært og en støtte til den demokratiske udvikling af Palæstina – også i Gaza.

Israelerne tror vistnok at de kan mobbe og chikanere Europa-Parlamentet og Kommissionen til at få ændret EU’s politik overfor bosættelserne.

Monstro de ikke har opdaget at denne politik er vedtaget enstemmigt af EU’s medlemslande.

Nu er det vigtigt at alle EU’s regeringer siger klart fra overfor Israels groteske hævnpolitik.

Israel skal selvsagt behandles som alle andre lande og respektere international lov.
EUs medlemslande bør fjerne enhver tvivl herom, siger Margrete Auken.

Delegation rejser under alle omstændigheder til Palæstina søndag.
Hvis adgang til Gaza fortsat nægtes, sammensættes et relevant program for møder og besøg i Østjerusalem og på Vestbredden.

For yderlig læsning

Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
 
Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her