Stop politikernes pensionshykleri

110220151712

Stop politikernes pensionshykleri
Enhedslisten lancerer i dag kampagnen Stop pensionshykleriet for at gøre opmærksom på politikernes pensionsvilkår, der snart skal til afstemning. Skriver Enhedslisten i deres pressemeddelelse

-og fortsætter.
Vi har brug for din hjælp til at sprede budskabet, så vi sammen kan lægge pres på Folketinget og forhindre, at politikerne forgylder sig selv.

Politikerne har sikret sig privilegier
For den almindelige dansker stiger pensionsalderen hastigt. Socialdemokraterne, Radikale, Konservative og Venstre stemte sammen med Dansk Folkeparti for tilbagetrækningsreformen, der tvinger danskerne til at arbejde længere, før de kan gå på folkepension.

Men samtidig med, at et flertal på Christiansborg forringede efterlønsordningen og hævede folkepensionsalderen, har de gamle systempartier fastholdt særdeles lukrative pensionsvilkår for politikere.

Livslang pension for ét års arbejde
Med de nuværende regler har politikerne en væsentligt lavere pensionsalder end alle andre. Ministre og folketingspolitikere kan få politikerpension, allerede fra de rammer efterlønsalderen.

Som minister skal man kun sidde ét år i embedet for at optjene retten til livslang ministerpension.

Hvis en minister fortsætter med at arbejde efter efterlønsalderen, får vedkommende endda udbetalt pensionen oven i sin løn.

Flere politikerprivilegier på vej
Nu kan partierne igen give sig selv flere pensionsprivilegier og højere løn. De har nedsat en såkaldt vederlagskommission, som skal udarbejde nye, ”tidssvarende” løn- og pensionsvilkår for politikere.

De gamle systempartier har i forvejen givet hinanden håndslag på at følge kommissionens anbefalinger uden forudgående forhandlinger eller offentlig debat.

Vi frygter, at det vil føre til endnu mere lukrative vilkår for politikerne – uden at de vil stå til ansvar for beslutningen.

Hjælp os med at stoppe pensionshykleriet
Derfor sætter vi i Enhedslisten nu pensionshykleriet på dagsordenen.

Samtidig stiller vi en række forslag, der skal bringe politikernes pension tættere på de vilkår, der gælder for resten af befolkningen.

Pensionsalderen skal følge den almindelige danskers.

Man skal have været minister i mindst to år for at få ministerpension.

Og så skal der loft over pensionerne, så ingen politiker kan hæve mere end 500.000 kroner årligt i politikerpension.

Læs mere om vores forslag og støt kampagnen

Med venlig hilsen,
Pernille Skipper, næstformand i Enhedslistens folketingsgruppe.
hjemmesiden /enhedslisten.dk