Medicin der dræber

020920132150

Medicin der dræber
En person døde og fem andre blev indlagt 17. januar 2016 i Rennes, Frankrig efter kliniske forsøg med ny Parkinson-medicin fra portugisiske Bial. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Problemet er ikke bare en enkelt ulykke men udtryk for et systemisk problem for medicinalfirmaerne der i stadig ringere grad tjener penge på ny medicin og i stadig højere grad på små ændringer i medicinens sammensætning så patienterne kan forlænges, og at komme hurtigt på markedet.

Begge dele er til stor fare for patienterne, dels fordi ny medicin bliver dyrere og dyrere pga. nye patentsøgninger, dels fordi medicinen ikke er ordentlig gennemtestet.

På den baggrund diskuterer Kommissionen problemet med Parlamentet tirsdag den 2. februar.

Margrete var De Grønnes forhandler på en ny lov som gav stor transparens om kliniske forsøg, en lov som træder i kraft senere i år.

Indtil da har industrien nærmest øget sin lukkethed om forsøgenes virkning hvortil kommer at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, 2014 iværksat et pilotprojekt der giver medicinalvirksomhederne friere vilkår for kliniske forsøg.

Margrete vil gå hårdt til Kommissionen dels for at stoppe pilotprojektet (og undersøge Rennes-ulykken til bunds), dels for at få større klarhed om big pharmas direkte og indirekte indflydelse på EMA og Kommissionen.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her