Adfærdskodeks på de sociale medier

170620161621

Adfærdskodeks på de sociale medier

Ulovlig Hate Speech Online
Tilskyndelse til, racisme, fremmedhad og antisemitisme er et gråzoneområde. Det er ulovligt, at tilskynde andre til ulovligheder, men hvornår er online Hate Speech ulovlig?

Dømt ulovligt
Nemt er det ikke, for Hate Speech er vel først ulovligt når det er vurderet af en dommer og dømt ulovligt, – det vender jeg tilbage til senere med et eksempel.

Jødiske Kongres
Den Europæiske Jødiske Kongres (EJC) støtter op bag Europa-Kommissionens nye adfærdskodeks, som er indgået med de store online virksomheder Facebook, Twitter og Google, for at bekæmpe ulovlig Hate Speech Online.

170520121934

Udtaelse af formand for EJC
“Dette er en historisk aftale, der ikke kunne komme på et bedre tidspunkt,” siger Dr. Moshe Kantor, formand for EJC, og fortsætter; “Vi har set en massiv vækst i hadefuld tale online og tilskyndelse i de seneste år, og det er meget vigtigt, at regeringer, retshåndhævende myndigheder, civilsamfundsorganisationer og online virksomheder arbejder sammen for at gøre internettet til en sikrere plads for alle.”

“Det er blevet påvist, at mange af dem, der har udgydt blod på gaderne i Europa i de seneste år har været indoktrineret online, så forhåbentlig vil denne aftale være et middel til at bremse rekruttering til ekstremistiske organisationer.”

EJC håber, at IT-virksomheder fuldt ud vil gennemføre denne adfærdskodeks.

EJC deltog i mødet i Europa-Kommissionen, da aftalen blev underskrevet, og har længe støttet EU og medlemslandene i arbejdet for slå ned på alle typer af hadefuld tale, tilskyndelse, racisme, fremmedhad og antisemitisme.

En årlig rapport
Man udgiver hvert år en rapport navngivet, Antisemitisme Worldwide Rapport år xxxx fra Tel Aviv University, som støttes af European Jewish Congress.

Det er menneskeligt at fejle
Der angiveligt er fejl i rapporterne, men betyder naturligvis ikke, at alle rapporterne er det rene fusk, men kun, at vi alle er mennesker, og mennesker begår fejl.

Et paradox
Ved en tilfældig gennemgang af rapporten – antisemitism worldwide 2013 report tel aviv university – fra år 2013. finder man en mærkværdig hændelse omtalt.

170620161541

Screen dump oversat til dansk (En fis i en hornlygte, citat af Lise Egholm)
Den 28. januar offentliggjorde Dansk Politiken en erklæring fra en skole leder på en af de syv skoler i Nørrebro, en bydel i København, med en stor andel af indbyggere født uden for Danmark.

Skoleleder Lise Egholm advarede jødiske forældre mod at sende deres børn til hende eller nogen af de andre skoler i Nørrebro på grund af flere tilfælde af chikane mod jødiske elever fra muslimske elever.

Eghold sagde, at det er uacceptabelt, at jødiske børn skal forlade skolerne området, men tilføjede at hun havde et ansvar for sine elever, og skal tage virkeligheden i betragtning.

Artiklen førte til en solidarisk manifestation den 23. februar, hvor, snesevis af demonstranter samledes uden for skolen i protest mod chikane af jødiske elever. Demonstranterne holdt skilte op hvorpå man kunne læse: “I dag er vi alle jøder”.

300120131644

Lise Egholm har været ude i medierne med information om at historien var fire år gammel og den blev blæst helt ude af proportioner. Der var tale om bargatelagtige hændelser mellem ubetænksomme børn.

Referanceliste

antisemitism worldwide 2013 report tel aviv university.pdf
 

EJC hilser, Kommissionens adfærdskodeks for bekæmpelse af ulovlig hadefuld tale online velkommen

For yderlig læsning

Europa bør overveje at forbyde højreekstremistiske partier
 
Netavisen, P77.dk – //p77.dk /vi-onsker-ikke-mellemostlige-tilstande-pa-norrebro
 
Pia Kjærsgaard og den hvide kanin
 
Høring om jødiske borgeres forhold i København