R: Lærerstuderende skal bedømmes på andet end deres karakterer

Undervisningsminister Tina Nedergaard (V) er på vej med et lovforslag om at skærpe adgangskravet til læreruddannelsen ved at forhøje karaktergennemsnittet.

Der findes ingen undersøgelser, som viser, at der er sammenhæng mellem høje karakterer og gode lærestuderende. Derfor virker forslaget snævert, mener Radikale Venstres uddannelsesordfører, Marianne Jelved. Skriver Det Radikale Venstre i sin pressemeddelelse -og fortsætter

“Alt for mange kommende gode lærere vil ikke få en chance, hvis der alene ses på deres karakterer. Derfor skal der også være mulighed for at få merit for den realkompetence, som ansøgerne til læreruddannelsen kommer med,” siger Radikale Venstres uddannelsesordfører, Marianne Jelved, der anbefaler undervisningsministeren at indkalde forligspartierne bag læreruddannelsen snarest muligt.

“Jeg afventer ministerens samlede udspil til en mulig ændring af læreruddannelsen. Men jeg mener ikke, at forskningen viser, at der er sammenhæng mellem høje karakterer hos læreren, og gode resultater i skolen. Vi skal se på alle muligheder for at få fremtidens bedste læreruddannelse og folkeskolelærere,” siger Marianne Jelved.

Radikale Venstre er med i folkeskoleforliget og sidder derfor med om bordet, når det endelige udspil skal diskuteres. Skriver Det Radikale Venstre i sin pressemeddelelse.

//radikale.dk/

For yderlig læsning

Se mere fra de /radikale.dk -HER