Racisten frifindes – men anstændigheden sejrer

 
Dommen over Lars Hedegaard i dag sætter en klar og velkommen grænse for diskrimination i offentligheden, og er dermed en sejr over den nedværdigelse og forhånelse af muslimer og andre etniske, religiøse eller seksuelle mindretal i det offentlige, som er vokset alt for meget de senere år.

De racistiske udtalelser
LEDER. I en opsigtsvækkende sag afsagde retten i Frederiksberg i dag klokken 13.00 dom i sagen mod Lars Hedegaard, der i en mere en 30 minutter lang spørgsmål-svar-session mellem ham selv og spørgeren Asger Trier Engberg blandt andet udtalte følgende

»Når en muslimsk mand voldtager en kvinde, er det hans ret at gøre det«

»Hvor svenske piger bliver voldtaget, massevoldtaget etcetera, etcetera, er der intet galt i det, set fra et islamisk perspektiv. Dette er din ret«.

»De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far«.

»Kvinder har ingen værdi. De er ikke mennesker. Deres funktion er som livmoder – de bærer krigernes afkom og skaber nye krigere, men ellers… Nuvel, de kan bruges til seksuelle formål, men ellers har de ingen værdi«.

Hvad var meningen?
Udtalelserne blev offentliggjort på bloggen Snaphanen.dk den 17. december 2009 og er så forhånende og nedværdigende, at det er ulovligt at offentliggøre dem.

Når Lars Hedegaard frifindes, er det udelukkende fordi han har forklaret, at han ikke havde til hensigt at offentliggøre det fulde interview på den måde, og fordi anklageren ikke kunne bevise at det havde været hensigten.

Udtalelserne vakte straks opsigt, og fire dage efter offentliggørelsen træder Lars Hedegaard frem i DR2 Deadline for at forsvare dem.

Selvom Hedegaard allerede her nævner, at interviewet blev ikke til under, men før en julefrokost, nævnes ikke med et ord at det ikke var meningen at udtalelserne skulle ud.

Tværtimod stiller Hedegaard sig offentligt bag udtalelserne ved at forklare, at han bygger dem på på undersøgelser og beretninger på Internettet og i bøger.

Heller ikke intervieweren Asger Trier Engberg synes blot at betragte samtalen som en køkkenbordssamtale.

Når han træder frem på Youtube for at overveje om der var tale om racisme eller ej, er der klart tale om et interview

Skriver Christian Rask på Net-Avisen P77.dk